Rīta Panorāma

Intervija ar Aigaru Rostovski

Rīta Panorāma

Intervija ar Vjačeslavu Kaščejevu

Intervija ar Aigaru Kalvīti

Kalvītis: EM nav pamatojusi «Latvijas gāzes» sadalīšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) nav izstrādājusi nevienu pamatojumu, kāpēc AS "Latvijas gāze" (LG) ir jāsadala, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Viņš kritizēja ministriju, sakot, ka tā nav vērtējusi, kādas būs uzņēmuma sadalīšanas sekas, ko iegūs un ko zaudēs valsts un tās ekonomika. Pagaidām visi procesi un izteikumi par LG sadalīšanu ir politiski, bet ne ekonomiski.

Regulēts monopols reizēm var būt efektīvāks nekā neregulēta konkurence, viņš piebilda.

Kalvītis arī noraidīja apgalvojumus, ka konkurence padarīs gāzi lētāku. Proti, sašķidrinātā gāze no Lietuvas būs jāved ar kuģi un pēc tam Latvijā jāpārveido - tas viss produktu mājsaimniecībām sadārdzinās par aptuveni 15%.

Valdība par LG sadalīšanu lēma aprīlī.

"Latvijas gāzes" vadītāji jau iepriekš ir izteikušies pret šīm iecerēm, norādot, ka to liedzot privatizācijas līgums, prognozējot dabasgāzes tarifu sadārdzināšanos un aicinot izvēlēties līdzīgu risinājumu kā Somijā, kur uzņēmums saglabāts kā vienots veselums. Savukārt, pēc vairāku ekspertu domām, kopš sašķidrinātās dabasgāzes termināļa darbības sākuma Klaipēdā Latvijai vairs nav pamata atlikt gāzes tirgus veidošanu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti