Birokrātijas balva '20

Dienas ziņas

Bērnudārza teritorijā ar pneimatisko ieroci savainots vīrietis

Dienas ziņas

Iebraucot Latvijā, pašizolācijā būs jāpavada 10 dienas

Busiņš tirgojas, grozījumi iesniegti Rīgas domē

Kafijas un ēdiena busiņiem Rīgā būt – nosacījumu izmaiņas iesniegtas domē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas pilsētas būvvaldes speciālisti sagatavojuši grozījumus noteikumos, lai turpmāk arī ikdienā Rīgas parkos varētu notikt tirdzniecība no mehāniskajiem transportlīdzekļiem. Šo grozījumu iniciatori ir maza kafijas busiņa saimnieki, kuri pirmie publiski norādīja uz noteikumu absurdumu.

Kamēr izmaiņas vēl gaida domes deputātu akceptu, kafijas busiņš saņēmis īslaicīgu atļauju tirgoties Esplanādē un Vērmanes dārzā. 

Mazā kafijas busiņa īpašnieki norādīja uz lielu netaisnību. Izrādījās, ka Rīgas saistošie noteikumi liedz tirdzniecību no mehāniska transportlīdzekļa pilsētas vēsturiskajā centrā un parkos, ja vien tas nenotiek kāda organizēta pasākuma ietvaros. Ikdienā – nē, nedrīkst.

Proti – tirgot kafiju Tērbatas vasaras ielā viņi drīkstēja, bet parastā svētdienā Vērmanes dārzā tas bija pretlikumīgi.

Lai gan pašu projektētajā un būvētajā braucamajā ir aukstais un karstais ūdens un iespēja izmazgāt piena kanniņu pēc katras putošanas, tas nebija pietiekams arguments, lai saņemtu būvvaldes atļauju.

Tagad Eduards Seļezņevs no prieka gatavs stāvēt uz rokām. Rīgas būvvalde saskaņojusi tirdzniecību divos Rīgas parkos. Un cilvēku atsaucība ir neticami liela.

Eduards un Sanda Seļeznevi
Eduards un Sanda Seļeznevi

"Vecas tantiņas, kas kafiju nedzer, pieskrien klāt, turaties, jums viss būs labi! Tas ir ļoti patīkami," atzina kafijas busiņa saimniece Sanda Seļezņeva.

"Tā tiešām ir sirdslieta, vēlreiz atkārtošos, tā enerģija, ko mēs saņemam – mēs turam īkšķus, tā ir tā pievienotā vērtība, kas šajā darbā ir tā lielākā!" uzsvēra Sanda Seļezņeva.

Eduards savukārt stāstīja, ka "cilvēkiem patika, ko esam radījuši, un nebija neviena negatīva komentāra. Es zināju, ka latvieši ir laba nācija. Man sieva ir latviete! Bet es esmu šokā, ka visi mums novēl veiksmi! Mēs visus gaidām uz kafiju!"

Busiņa saimnieki neuzskata, ka konkurē ar citiem uzņēmējiem. Tieši otrādi – pilsētvidē ir vieta gan vieniem, gan otriem.

"Tie, kas grib skrienot, tie paņem, tie, kas kūciņu, tie ies uz kafejnīcu. Rīgā pietrūkst šādu busiņu, kas piedāvātu ne tikai kafiju," stāstīja Eduards.

Tikmēr Rīgas pilsētas būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītājs Valdis Dombrovskis Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka nepieciešamie priekšlikumi grozījumiem, lai kvalitatīvi mehāniskie transportlīdzekļi var parkos un ielās tirgot produkciju arī ikdienā, jau ir sagatavoti un iesniegti Rīgas domē.

"Eds coffe bus" īpašnieki ļoti cer, ka tos apstiprinās ātri. Jo īslaicīgā tirdzniecības atļauja ļauj tirgoties tikai 24 dienas gadā.

Viņi plāno šīs atļautās kafijas dienas "izstiept" līdz oktobra beigām.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti