Kafejnīcās varētu samazināt personai paredzēto platību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ēdināšanas uzņēmumos varētu samazināt ierobežojumu, ar kuru noteikta minimālā platība katram klientam, pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pastāstīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (“KPV LV”).

Līdz ar ārkārtējās situācijas beigām, kas bija izsludināta Covid-19 ierobežošanai, vairāki noteikumi tika atstāti spēkā. Bāros un kafejnīcās iekštelpās pie viena galdiņa atļauts sēdēt tikai četriem cilvēkiem, bet ārā – astoņiem. Starp galdiņiem arī jānodrošina divu metru distance, un kopā bārā vai kafejnīcā drīkstēs uzņemt tikai tik daudz cilvēku, kamēr katram no viņiem sanāk vismaz četri kvadrātmetri vietas.

Covid-19 izplatībai jūnijā mazinoties, Ekonomikas ministrija rosināja atcelt prasību par noteiktu skaitu kvadrātmetriem un katru klientu.  

Tomēr diskusijās esot redzams kompromiss – varētu saglabāt ierobežojumu, prasību samazinot līdz trīs kvadrātmetriem.

“Mani kā ekonomikas ministru, protams, dara priecīgu katrs atvieglojums, kas skar Latvijas iedzīvotājus un mūsu ekonomiku,” sacīja Vitenbergs.

KONTEKSTS:

Latvijā 10. jūnijā beidzās 12. martā izsludinātā ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Vīruss joprojām cirkulē un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas, tāpēc arī turpmāk ir noteikti vairāki ierobežojumi un piesardzības pasākumi.

Noteikts, ka līdz jūnija beigām pasākumos iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās – ne vairāk kā 300 cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti