Dienas ziņas

Bijušo militāro pilsētiņu iegādājas pašvaldība

Dienas ziņas

Netīrīto ietvju dēļ cilvēki gūst traumas

Jūrmalā nomaina atkritumu apsaimniekotāju

Jūrmalā nomaina atkritumu apsaimniekotāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdzšinējais atkritumu apsaimniekotājs Jūrmalā „Eko Baltia vide” paziņoja, ka ar līdzšinējiem nosacījumiem atkritumus izvedīs tikai līdz 16.janvārim. Dome piedāvātās līguma izmaiņas nosauca par šantāžu. Pēc tam firma pavēstīja, ka tomēr grib ar pašvaldību sadarboties. Taču ceturtdien pabeigtas sarunas par jaunu atkritumu apsaimniekotāju un tarifu līdz gada beigām. No diviem pretendentiem par labāko atzīta personu apvienība SIA „Jūrmalas namsaimnieks”/UAB „VSA Vilnius”. „Eco Baltia vide” iesniegtais  piedāvājums sarunu procedūrā vairs netika skatīts.

Privātmāju rajonā Jūrmalā šodien ielas malā izstumti atkritumu  konteineri, cerot, ka tie vēl tiks izvesti, bet, kas notiks tālāk, iedzīvotāji vēl nezin. Līdzšinējais apsaimniekotājs „Eco Baltia vide” apstiprina, ka šodien darbs notiek kā ierasts, un cerēja, ka to turpinās arī rīt, tikai par cenu 6,87 eiro par m3 nevis 2,87, kā bija paredzēts līgumā. „Mēs negribētu šobrīd mētāties ar skaļiem vārdiem. Mums būtiski ir saprast, kāds ir Jūrmalas domas lēmums, un tad domāsim, kā situācija risināsies tālāk,” saka SIA „Eco Baltia vide” pārstāve Jana Kralliša.

Jūrmalas domē, kur šodien notiek sarunu procesa dalībnieku izvērtēšana,  skaidro, ka līdzšinējais apsaimniekotājs uz sarunu procedūru netika aicināts un viņu iesniegtais piedāvājums netika vērtēts. Pēc četru stundu garām diskusijām no diviem piedāvājumiem starp uzņēmumu „Vides pakalpojumu grupa” un personu apvienību SIA „Jūrmalas namsaimnieks”/UAB „VSA Vilnius” par labāko atzīta "Jūrmalas namsaimnieka" un lietuviešu apvienība. Viņi atkritumus izvedīs par 6,75 eiro kubikmetrā  bez PVN.

„Šis sarunu procedūras rezultātā ir izvēlēts apsaimniekotājs uz noteiktu laiku. Līdz jaunas iepirkuma procedūras noteikšanai par atklātu konkursu, kas varētu noslēgties gada beigās, un tad visobjektīvākā cena varētu tikt noskaidrota konkursa rezultātā,” stāsta Jūrmalas domes izpilddirektors Arturs Grants.

Jaunajam apsaimniekotājam gan vēl nāksies atrast ap 10 000 konteineru, bet sarunas jau esot uzsāktas.

Iedzīvotājiem, izņemot daudzdzīvokļu namos dzīvojošos,  līgumi ar  jauno apsaimniekotāju jāpārslēdz līdz 16.februārim. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti