Jūrmalā no 1. februāra par 8,5% pieaugs siltumenerģijas tarifs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šā gada 1. februārī spēkā stāsies jauns SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifs, kas būs par 8,5% lielāks – 69,97 eiro par megavatstundu (MWh), informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Siltumenerģijas tarifs 69,97 EUR/MWh apmērā būs spēkā līdz šā gada 31. martam, bet jau no šā gada 1. aprīļa – 74,38 EUR/MWh. Šogad 31. martā noslēgsies neparedzēto ieņēmumu atgriešana, kas uz 12 mēnešiem ļāva samazināt tarifu lietotājiem. Rezultātā tarifs līdz šā gada martam ir zemāks par gaidāmo tarifu aprīlī, skaidroja SPRK.

Regulatorā skaidroja, ka siltumenerģijas tarifa pieaugumu ietekmējis šķeldas cenas palielinājums.

SIA "Jūrmalas siltums" pērn 30. novembrī noslēdza jaunu šķeldas piegādes līgumu, kas, salīdzinot ar līdzšinējo līgumu, paredz augstāku šķeldas cenu. Starp iesniegtajiem piedāvājumiem komersants konkursa kārtībā izvēlējās ar viszemāko cenu.

SPRK norādīja, ka šķeldas tirgū novērota tendence strauji pieaugt šķeldas cenām, kas pēdējo mēnešu laikā mainījās minimāli, neatstājot būtisku ietekmi uz siltumenerģijas tarifiem. Tomēr SIA "Jūrmalas siltums" gadījumā šķeldas cenas pieaugums uz siltumenerģijas tarifu atstāj būtisku ietekmi, jo pietiekoši liela daļa – 44% – no siltumenerģijas apjoma tiek saražota, izmantojot šķeldu, bet atlikusī daļa – dabasgāzi.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu SIA "Jūrmalas siltums" iesniedza SPRK pērn 20. decembrī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secinājusi, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

 Kopumā SPRK šobrīd izskatīšanā ir 15 siltumapgādes tarifu projekti Latvijā.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti