Jūrmalā no 1. augusta siltumenerģijas tarifs pieaugs par 6,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šā gada 1. augustā spēkā stāsies jauns SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifs, ko izvērtējusi un apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Līdz ar to Jūrmalā siltumenerģijas tarifs būs 92,76 eiro par megavatstundu (MWh) jeb par 6,5% augstāks, salīdzinot ar šobrīd piemēroto, informēja SPRK.

SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu veidojošajās izmaksās ir iekļautas dabasgāzes un šķeldas izmaksas. Apstiprinātajā tarifā no saražotā siltumenerģijas daudzuma, izmantojot šķeldu, plānots saražot 57%, bet izmantojot dabasgāzi – 43%.

Siltumenerģijas tarifu pieaugums saistīts ar šķeldas cenas pieaugumu, konkursa kārtībā noslēdzot jaunu līgumu par šķeldas piegādi.

"Šādas tarifa izmaiņas iespējamas, jo komersantam ir SPRK piešķirta atļauja pašam noteikt tarifus. Attiecīgi komersants tos iesniedz SPRK izvērtēšanai, ja mainās iepirktās siltumenerģijas izmaksas un/vai kurināmā cena līdz ar jaunu kurināmā līguma noslēgšanu. Vienlaikus piešķirtā atļauja arī nozīmē, ka, tiklīdz kurināmā cena būs zemāka par to, kas iekļauta piemērotajā tarifā, komersantam būs jānosaka zemāks tarifs," skaidroja SPRK Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu SIA "Jūrmalas siltumtīkli" iesniedza regulatorā šā gada 29. jūnijā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

SPRK atgādināja, ka nepieciešamības gadījumā finansiālu atbalstu siltumapgādes pakalpojuma izmaksu segšanai maznodrošinātās un trūcīgās personas var saņemt, vēršoties pašvaldības sociālajā dienestā. Iedzīvotāji var vērsties arī pie pakalpojuma sniedzēja (privātmāju un daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji, kuri izmanto tiešos norēķinus) vai apsaimniekotāja (daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji, kuri neizmanto tiešos norēķinus), lūdzot iespēju izmantot izlīdzinātos maksājumus. Piedāvāt izlīdzinātu/speciālu atmaksas grafiku nav komersantu pienākums, taču daļa šādu iespēju saviem lietotājiem piedāvā.

Kopumā SPRK patlaban izskatīšanā ir 24 pilnie siltumapgādes tarifu projekti Latvijā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti