Jūrmalā atceļ ielu tirdzniecības nodevu līdz gada beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jūrmalas pilsētas dome līdz gada beigām āra kafejnīcas un ielu tirgotājus atbrīvos no pašvaldības nodevas par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, paziņojumā medijiem informēja pašvaldība.

Dome ceturtdien, 21. maijā, sēdē nolēma, ka uzņēmējiem Jūrmalā no 12. marta līdz 31. decembrim nebūs jāmaksā nodeva par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās. Jau samaksātās nodevas par laika periodu no 12. marta uzņēmējiem pašvaldība atmaksās.

Lai saņemtu nodevas atmaksu, uzņēmējam jāiesniedz iesniegums Jūrmalas pilsētas domē.

Šobrīd pašvaldībā noformēta 31 atļauja 21 komersantam. 2019. gadā Jūrmalā kopumā tika izsniegtas ap 220 ielu tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas atļaujas.

Domes sēdē arī lemts paplašināt to komersantu loku, kuri varēs pieteikties nomas maksas atvieglojumiem. Komersanti, kuri nomā tirdzniecības vietas no pašvaldības Jomas ielā, Dzintaru mežaparkā un citviet pilsētā, varēs pieteikties nomas maksas atbrīvojumam vai samazinājumam.

No nomas maksas atbrīvoti tiks tie uzņēmēji, kuri saimniecisko darbību nomātajā vietā neveic, savukārt uz nomas maksas samazinājumu varēs pretendēt tie nomnieki, kuriem samazinājies apgrozījums.

Aprīlī Jūrmalas pilsētas dome jau lēma par nomas maksas atvieglojumiem uzņēmējiem, kuri nomā nekustamo īpašumu vai zemi no Jūrmalas pilsētas domes. Uz nomas maksas atvieglojumiem līdz ārkārtas situācijas beigām var pretendēt uzņēmēji, kas darbojas Jūrmalas pilsētas pašvaldības teritorijā un kuriem saistībā ar Covid-19 izplatību ir būtiski pasliktinājusies finanšu situācija. Līdz šim nomas maksas atvieglojumiem pieteikušies astoņi uzņēmēji.

Lai pretendētu uz nomas maksas atbrīvojumu vai samazinājumu, uzņēmējiem jāvēršas Jūrmalas pilsētas domē, iesniedzot iesniegumu saskaņā ar noteikto kārtību.

 KONTEKSTS:

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā, nosakot, ka mācības skolās notiks attālināti, tāpat kā iespēju robežās valsts un pašvaldību iestāžu darbs. 29. martā valdība lēmusi, ka ārpus mājām vienkopus būs ļauts atrasties tikai 2 cilvēkiem vai arī vienas mājsaimniecības locekļiem un jāievēro 2 metru distance. Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi – atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. 

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti