Jūnijā rūpniecības produkcijas apjoms samazinājās par 1,6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šā gada jūnijā salīdzinājumā ar maiju rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,6%,liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā samazinājums par 2,2%, savukārt pieaugums ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 0,7% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 2,3%.

Salīdzinot ar 2014.gada jūniju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 4,2%, tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 15,6%, apstrādes rūpniecībā – par 4,4%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 0,3%.

2015.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga  par 4,2%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 2,6%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,5% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē - par 9,9%.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 5,7%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 6,2%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 12% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē - par 2%.

2015.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem pieauga par 3,7%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 5,3% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 11,3%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija kritums par 4,3%.

Gada sešos mēnešos lielākais pieaugums apstrādes rūpniecībā bija metālu ražošanas nozarē. Kāpums bija arī datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 57,4%, mēbeļu ražošanas nozarē –  par 14% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanas nozarē – par 6,6%. Savukārt produkcijas apjoma kritums bija apģērbu ražošanas nozarē – par 17,6%, tekstilizstrādājumu ražošanas nozarē – par 15,1%, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē – par 8,1% un pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 6%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti