Jūnijā pasliktinājusies ārējās tirdzniecības bilance

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jūnijā Latvija ir eksportējusi preces 778,4 miljonu eiro apmērā, taču importējusi preces par 986,6 miljoniem eiro, vēsta Centrālās Statistikas pārvalde. Tādējādi eksports ārējās tirdzniecības apjomā ir sarucis līdz 44,1%, kamēr maijā – 45%.

Secināts, ka attiecībā uz eksportu, būtiski mainījies parasto metālu un to izstrādājumu eksporta samazinājums par 26,8 miljoniem eiro jeb 26,2%. Arī koka un koka izstrādājumu eksports saruka par 9,2 miljoniem eiro jeb 6%. Savukārt ķīmiskās rūpniecības ražojumu eksports palielinājās par 9,6 miljoniem eiro jeb 16,3%.

Toties importā viena no svarīgākajām izmaiņām ir ķīmiskās rūpniecības importa samazināšanās par 10,1 miljonu eiro jeb 9,2%. Arī dzīvu dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu imports saruka par 4,1 miljoniem eiro jeb 10,8%.

Tiesa, satiksmes līdzekļu un to aprīkojumu imports pieauga par 10 miljoniem eiro jeb 14%.

Tāpat aplēsts, ka jūnijā, salīdzinājumā ar maiju, ir pieaudzis pārtikas rūpniecības ražojumu eksports par 6,7 miljoniem eiro. Lielākais pieaugums bijis vērojams uz Krieviju un Īriju. Vienlaikus gan pieaudzis pārtikas rūpniecības ražojumu imports par 6,6 miljoniem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti