Jūnijā mazumtirdzniecības apgrozījuma gada pieaugums – 5,9 %

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada jūnijā, salīdzinot ar 2020. gada jūniju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis  par 5,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 2%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 11,4 %, autodegvielas – palielinājās par 9,6 %.

Salīdzinot ar 2020. gada jūniju, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 18,2%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 16,5 %) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 15,4%). Ievērojams apgrozījuma kritums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 9,7%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 9,8 %.

Avots: Centrālā statistikas pārvalde (CSP)

2021. gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 4,2%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 0,2%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 7,4%, autodegvielas mazumtirdzniecība palielinājās par 4,7%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 76,1%), ko nozīmīgi ietekmējis ierobežojumu samazinājums tirdzniecības centros.

Pieaugums bija arī kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecībā (par 6,3%) un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 2,9%). Vislielākais apgrozījuma kritums bija mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 8,8%), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 8,4%) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 5,2%).

2021. gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 5,2%.

KONTEKSTS:

2021. gada maijā, salīdzinot ar 2020. gada maiju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,2%, aprīlī, salīdzinot ar 2020. gada aprīli, tas pieauga par 15,6%, 

2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,5%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti