Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2019.gada jūlijā, salīdzinot ar 2018.gada jūliju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,4%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 2,5%, autodegvielas – samazinājās par 1,7%.

Salīdzinot ar 2018.gada jūliju, vislielākais apgrozījuma kāpums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 33,8%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 14%) un mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 10,7%).

Lielākais apgrozījuma kritums bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 3%), mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 2,3 %).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga 5,5%.

 2019.gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums samazinājās par 0,5%. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,3%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 1%, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 0,6%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vislielākais apgrozījuma pieaugums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 8,9%), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 7,9 %) un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 7,5%).

Lielākais apgrozījuma kritums bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 9,2%) un mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 6,2%).

2019.gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 3,9%.

KONTEKSTS:

2019.gada maijā, salīdzinot ar 2018.gada maiju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,2%.  Šogad aprīlī, salīdzinot ar 2018.gada aprīli, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 7%, martā, salīdzinot ar 2018.gada martu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,3%, mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada februārī, salīdzinot ar 2018.gada februāri, pieauga par 5,9%. 2019.gada janvārī, salīdzinot ar 2018.gada janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,2%.

Mazumtirdzniecības apgrozījums 2018.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti