Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā bijis par 0,5% lielāks nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada jūlijā, salīdzinot ar 2021. gada jūliju, Latvijā pieauga par 0,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,7%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 3,4%, autodegvielas – samazinājās par 8,4%.

Salīdzinot ar 2021. gada jūliju, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 57,1%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 13,8%) un nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 9,3%). Apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 23,9%), mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 10,8%) un mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 5,7%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 19,3%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums samazinājās par 0,4%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 1,3%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 0,1%, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 0,2%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 15,7%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 4,4%) un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 2,7%). Vislielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 11,1%) un kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecībā (par 4,3%).

2022. gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 2%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti