«JP Morgan» dolāru pārskaitījumus Latvijas bankām aptur stratēģijas maiņas dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

ASV banka "JPMorgan Chase & Co" apturēja ASV dolāru pārskaitījumu apstiprināšanu Latvijas bankām, kas saistīts ar bankas stratēģijas maiņu, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

„JPMorgan" lēmums samazināt operāciju apjomu ir saistīts ar ASV bankas stratēģijas maiņu starpbanku tirgū visā pasaulē, un nav saistāms ar Latviju vai Latvijas banku sektoru, uzsvēr FKTK. „JPMorgan" ir būtiski samazinājusi operāciju apjomu ar vairākām bankām arī citās valstīs.

Tās Latvijas bankas, kurām „JPMorgan" bija viens no sadarbības partneriem ASV dolāru pārskaitījumiem, jau kādu laiku ir pārorientējušās uz citiem sadarbības partneriem. Šis „JPMorgan" lēmums nav atstājis ietekmi uz šo banku klientu apkalpošanu, jo bankas veido plašu korespondējošo kontu tīklu atbilstoši klientu vajadzībām – nodrošinot gan kontus dažādās valūtās, gan reģionos, uzsver FKTK.

Latvijas bankām ir plašs korespondējošo banku loks, tai skaitā ASV dolāru maksājumiem. „Deutsche Bank AG" un „Commerzbank AG" ir Latvijas banku lielākie korespondējošo banku partneri ASV dolāru maksājumiem, bet ne vienīgie.

Korespondējošo banku maiņa ir ikdienišķs un ierasts process – starpbanku tirgū bankas regulāri pārskata attiecības un notiek kādas izmaiņas, skaidro FKTK. Piemēram, pērn vien ir atvērti 8 korespondējošie konti ASV dolāros, bet pēdējos 2 gados vēl 52 konti citās bankās.

Savukārt Latvijas Komercbanku asociācija paziņojumā medijiem norāda, ka korespondentattiecību uzturēšana, atkarībā no bankas stratēģijas un klientu vajadzībām, ir jebkuras starptautiskā finanšu vidē strādājošas bankas ikdienas darbības jautājums. Latvijas bankām ir pietiekami plašs dažādu valūtu klīringa partneru tīkls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti