«Johnson & Johnson» jāmaksā milzu kompensācija ASV 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzņēmumam “Johnson & Johnson” būs jāmaksā vairāk nekā pusmiljardu dolāru liela kompensācija par opioīdu atkarības veicināšanu. Tiesa ASV Oklahomas štatā atzina, ka uzņēmums nodarījis lielu kaitējumu sabiedrībai maldinošā veidā reklamējot pretsāpju līdzekļus, kas rada atkarību.

Tiesnesis Teds Balkmans spriedumā arī norādīja, ka kompānijas darbības apdraudēja tūkstošiem štata iedzīvotāju veselību un drošību. Eksperti jau iepriekš bija aprēķinājuši, ka laika periodā no 2007. līdz 2017. gadam narkotikas saturošo medikamentu pārdozēšana bija vairāk nekā 4600 štata iedzīvotāju nāves iemesls. Savukārt visā valstī šādu zāļu nepareiza lietošana prasījusi 400 tūkstošu cilvēku dzīvības.

Tiesnesis arī informēja, ka no soda naudas iegūtie līdzekļi tiks izmantoti atkarīgo aprūpei un ārstēšanai. Tikmēr ASV mediji ziņo, ka prasību pret kompāniju iesnieguši arī vairāki tūkstoši privātpersonu, taču šo lietu izskatīšana sāksies vēlāk. Atšķirībā no vairākām citām kompānijām “Johnson & Johnson” savu vainu noliedz un sola lēmumu pārsūdzēt. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti