JKP atkāpsies no prasības par 500 eiro neapliekamo minimumu nākamgad, ja būs atbalsts ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir gatava nākamā gada valsts budžeta kontekstā atkāpties no prasības celt diferencēto neapliekamo minimumu līdz 500 eiro, ja tā vietā tiks piedāvāts skaidrs atbalsts ģimenēm, informēja Tieslietu ministra birojā.

Tieslietu ministrs, JKP līderis Jānis Bordāns norādīja, ka Finanšu ministrijas pārstrādātais piedāvājums nodokļu reformai ir solis pareizajā virzienā, taču joprojām iztrūkst skaidra piedāvājuma ģimenes pabalstiem, nodokļu sloga mazināšanai mazo un vidējo algu sektorā un pasākumu birokrātijas mazināšanai Valsts ieņēmumu dienesta darbībā.

"Demogrāfijas jautājums Latvijai ir kritiski svarīgs, tāpēc konservatīvie nākamā gada budžeta kontekstā būtu gatavi atkāpties no prasības celt diferencēto neapliekamo minimumu līdz 500 eiro, ja tā vietā piedāvā skaidru atbalstu ģimenēm," paziņojumā medijiem norādīja ministrs.

Viņš pauda bažas, ka Finanšu ministrija un premjers, runājot par nodokļu reformu, joprojām izvairās runāt par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) samazināšanu. Šis jautājums Finanšu ministrijas informatīvajā ziņojumā faktiski netiekot apskatīts: "Ceru, ka fakts, ka no Finanšu ministrijas joprojām nav it nekāda piedāvājuma attiecībā uz NĪN samazināšanu, nav saistīts ar to, ka Finanšu ministrija vēlas kompensēt pašvaldību ieņēmumu samazinājumu ar ieņēmumu pieaugumu no NĪN. Mēs rūpīgi sekosim tam līdzi un nepieļausim, ka iedzīvotāji šādi tiek apmānīti."

KONTEKSTS:

Koalīcija ilgstoši mēģina vienoties par optimālo nodokļu reformas variantu, un iepriekšējais Finanšu ministrijas piedāvājums visus politiskos spēkus neapmierināja. Jaunais plāns paredz samazināt sociālo nodokli un palielināt diferencētā neapliekamā minimuma "griestus". Vienlaikus paredzēts ieviest obligātu minimālo sociālo iemaksu. Plānu trešdien arī skata valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti