Jau vairākus gadus Jelgavas novada Dzirciema kādreizējā skolā darbojas Amatniecības centrs, kas zināmā mērā pilda arī biznesa inkubatora funkcijas mikrouzņēmumiem. Šomēnes šeit telpas ieguvusi arī Kristīne, kura kopā ar māsu saskatījusi neparastu pielietojumu gadsimtiem zināmajām cūku pupām.
"Braukājot apkārt pa dažādām valstīm, viņa [māsa] ar cūku pupām vairākkārt bija saskārusies un saprata, ka cūku pupa ir nepamatoti nenovērtēta Latvijā.
Un tad es ar savu pārtikas tehnologa izglītību, kuru es biju atstājusi novārtā, veidoju tehnoloģiju pilnīgi no nulles," atzina jaunā uzņēmēja Kristīne Ozoliņa.
Pirmie kraukšķi no cūku pupām tapa mājas virtuvītē, bet sapratusi, ka cilvēkiem ''pupuči'' patīk, Kristīne nolēmusi veidot sabiedrību ar ierobežotu atbildību, lai varētu piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu profesionālu iekārtu iegādei, palielināt ražošanas apjomus un līdz ar to arī samazināt pašizmaksu.
"Šajā brīdī mēs, rakstot projektus, sākam no mazākā projekta uz lielāko projektu. Tāpēc arī tā mūsu ražošanas attīstība notiek tik lēni, cik ātri mēs varam piesaistīt finansējumu," teica Ozoliņa.
Problēma esot arī izejvielas, jo kraukšķu ražošanā derīgas tikai dārza cūku pupas. Kristīnes draugi gan tic, ka viņai izdosies pārvarēt visus šķēršļus, un pēc gadiem pagastā būs izveidota liela kraukšķu ražotne.
"Es pilnīgi noteikti zinu un zināju, ka viņai viss izdosies.
Jo viņa ir ļoti apņēmīga un viņai deg acis par šo lietu. Un ja tās deg un sirds sitas strauji, tad viss izdosies," sprieda Kristīnes draudzene Egita Matulēna.
Patlaban gan ražošana ir gandrīz vai 100% roku darbs. Tāpēc vispirms tā būšot sociālā uzņēmējdarbība, kurā tikšot iesaistīti cilvēki ar īpašām vajadzībām un vietējie pirmspensijas vecuma bezdarbnieki.