Dienas ziņas

Viļānu novada jaunieši apgūst arodu

Dienas ziņas

Ēku renovēšanu kavē dažādi šķēršļi

Mazajiem ražotājiem māca pārdot produkciju

Jelgavas novada mazajiem uzņēmējiem māca pārdot savus ražojumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Statistika liecina, ka Latvijā gadā reģistrējas vairāk nekā 170 jauni mājražotāji. Lai notiktu attīstība, Jelgavas novadā sākta mazo uzņēmēju apmācība produkcijas realizācijai. Ražotāji apgūs ne vien kontu izveidi pasaulē labi zināmās internettirdzniecības platformās, bet arī iemaņas ideju izvērtēšanā, tirgus izpētē un nodokļu administrēšanā.

Ar mājražotāju un mazo uzņēmēju produkciju visbiežāk var iepazīties dažādos gadatirgos vai nelielos nišas veikaliņos.

Tie, kuri spēruši soli tālāk, savu produkciju  piedāvā arī sociālajos tīklos.

„Man bija jāatrod alternatīva ārpusmājas darbam. Adīt es pratu, un tad es meklēju iespējas, kā es varētu adīt par naudu. Mērķi ir, lai būtu stabils apgrozījums, lai būtu stabili pasūtījumi un varētu mazliet arī augt,” par savu pieredzi stāsta rokdarbniece Edīte Homka.

Lai  palielinātu apgrozījumu un spētu attīstīties, 30 mazie Jelgavas un apkaimes novadu uzņēmēji iesaistījušies apmācībā, kā pareizi izveidot profilu tirdzniecības platformā, lai produkcija sasniegtu daudz plašāku klientu loku visā pasaulē.

„Tās tehniskās lietas nav sarežģītas,” pārliecināts ir Latvijas Universitātes  Biznesa inkubatora vadītājs un kursu vadītājs Mikus Losāns. „Tas ir tikpat vienkārši kā strādāt „word” vai uztaisīt kontu „facebook”.

Sarežģīti ir atrast īsto produktu, ko cilvēki pērk internetā, un sarežģīti ir atrast, kas tev tieši ir jādara, lai tavu produktu nopirktu,” norādīja Losāns.

Līdztekus trīs klātienes nodarbībām kursantiem jāveic arī mājasdarbi, un kursu noslēgumā jau vajadzētu būt arī pirmajiem pasūtījumiem. Ja iecerētais izdosies un par šādu preču noieta iespēju interesēsies arī citi mazie uzņēmēji, tikšot komplektētas arī jaunas grupas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti