Dienas ziņas

Lūdz bloķēt "Yandex taxi" lietotni

Dienas ziņas

Ventspils novadā protestē pret reformu

Pustukšam tirdzniecības centram plāno piebūvi

Jelgavā pustukšam tirdzniecības centram plāno celt piebūvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vienam no Jelgavas vecākajiem tirdzniecības centriem līdz ar rekonstrukciju plāno būvēt arī jaunu piebūvi. Tajā iecerēts izveidot kinoteātri. Lai ieceri īstenotu, sākta lokālplānojuma izstrāde, kas paredz mainīt apbūves blīvumu un augstumu, kā arī transporta organizāciju. Apkaimes iedzīvotāji pret kinoteātra izveidi neiebilst, tomēr ir pret kvartāla pārblīvēšanu un teritorijas papildu noslodzi ar transportu.    

Tirdzniecības centrs ''Pasāža'' Jelgavā tika uzbūvēts pirms 14 gadiem. Tagad centra īpašnieki nolēmuši ēku rekonstruēt, un, neraugoties uz to, ka pašreizējās ēkas 3. un 4. stāvs jau gadiem stāv tukšs, blakus uzbūvēt arī 1000 kvadrātmetru lielu piebūvi.

“Mēs vēlamies mūsu tirdzniecības centrā arī kinoteātri, ko nav iespējams izbūvēt esošās ēkās esošajos stāvos, tāpēc  ka 3. un 4. stāvā griestu augstums nepieļauj nepieciešamo augstumu, kāds ir nepieciešams kinozālei,” skaidroja SIA ''MarnoJ'' mārketinga menedžere Inga Zaharāne-Opincāne.

Lai šo plānu varētu īstenot, pašvaldība kvartālam izstrādā lokālplānojumu,  kurā tiks nomainīts funkcionālais zonējums un iestrādāts jauns transporta organizācijas risinājums. Palielināts arī pieļaujamais apbūves augstums no līdzšinējiem 20 metriem līdz 24 metriem, bet maksimālais apbūves blīvums būs 90% līdzšinējo 50% vietā. Jāpiebilst gan, apbūves blīvums 50% pārsniedz jau vēsturiski.

“Man nešķiet, ka 400 jaunieši katru dienu ies uz kino. Sākumā būs interesanti. Viņi pirmo, otro gadu apmeklēs kinoteātri, pēc tam tur būs tukšums, bet mums būs šāda jauna ēka, kas pārblīvē kvartālu. Tieši tā kā mums šobrīd jau ir pustukšais tirdzniecības centrs,” sprieda blakus mājas iedzīvotāja Laila.

Iedzīvotāji ir neizpratnē arī par iespējamo autostāvvietu normu samazināšanu, jo jau pašlaik tirdzniecības centra apmeklētāji savus spēkratus atstāj  tuvāko māju pagalmos.

“Praktiski šajā vietā pilsētai prasītos daudzstāvu auto stāvvieta, nevis vēl vairāk noslogot šo teritoriju ar transportu, kam nebūs, kur palikt,” norādīja jelgavnieks Gunārs Segliņš.

Arhitekte Iveta Lāčauniece savukārt sacīja, ka “šobrīd tendence ir tāda, ka pilsētās veido pēc iespējas intensīvāku apbūvi, un līdz ar to mēs nevaram atļauties veidot plašas autostāvvietas. Šeit ir labi nodrošināta sabiedriskā transporta satiksme un gājēju plūsma, un tāpēc arī tika izskatīta doma, ka varētu palielināt apbūves blīvumu”.

Jānis Āboliņš no biedrības ''Jelgavas attīstībai'' šoreiz pret pārmaiņām neiebilst, tomēr apmeklētāju ērtībām rosina padarīt publiski pieejamu domes stāvlaukumu.

“Lai tomēr tautas kalpi arī  izjūt to tautas ikdienu. Kā tas ir, kad ir jāatrod vieta, kur nolikt automašīnu,” iebilda Āboliņš.

Savus priekšlikumus iedzīvotāji var iesniegt Jelgavas domē līdz šā gada 8. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti