Dienas ziņas

Novērtē Latvijas cīņu pret netīro naudu

Dienas ziņas

Jeruzalemē norit Pasaules holokausta forums

Jelgavā atklāj Rietumu dispečervadības centru

Jelgavā atklāj «Sadales tīkla» Rietumu dispečervadības centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Apvienojot dispečervadības centrus, uzņēmums ''Sadales tīkls'' izveidojis jaunu Rietumu dispečervadības centru. Tā pārziņā būs elektrotīkli no Ventspils līdz Skaistkalnei. Nākamo divu gadu laikā vadības centru apvienošana paredzēta Latgalē un Vidzemē. Pēc plāna īstenošanas uzņēmumā būšot apmēram par 50 dispečeru darba vietām mazāk, bet piegādes kvalitāte nepasliktināšoties. 

Ar dispečervadības centra atklāšanu Jelgavā noslēdzies pirmais posms ''Sadales tīkla'' efektivitātes paaugstināšanas programmā.

"Ja mēs skatāmies gadus piecus, sešus atpakaļ, mēs esam uz pusi samazinājuši atslēgumu skaitu. Gan laiku, gan reizes, un tas viss mums dod iespēju savus resursus apkopot un saliedēt," stāstīja ''Sadales tīkla'' valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Jaunais Rietumu dispečervadības centrs izveidots, apvienojot Liepājas un Jelgavas centrus, un šeit 30 strādājošo pārziņā tagad būs apmēram trešā daļa no visas Latvijas elektrotīkliem.

"Dispečeru skaits zināmā mērā nav mainījies. Ir pieci dispečeri vienlaikus, bet viņu apkalpes zona ir paplašinājusies - ir divreiz lielāka. Ja agrāk Jelgavu apkalpoja viens dispečers un Bausku otrs, tad tagad gan Jelgavu, gan Bausku apkalpo viens dispečers," skaidroja dispečeru vadības direktors Gunārs Kacēns.

Vienota sistēma, attālināti vadāmi jaudas slēdži un bojājumu noteicēji ļauj uzraudzīt elektrotīklu neatkarīgi no dispečera atrašanās vietas, bet dežūru darba grafiks ļauj strādāt arī attālāk dzīvojošiem.

No reorganizētā Liepājas centra uz Jelgavu pārnākuši četri no desmit dispečeriem.

Pēdējo desmit gadu laikā dispečervadības centru skaits jau esot samazinājies no 40 uz septiņiem, bet nākamajos divos gados apvienošana turpināsies. Paredzēts, ka visā Latvijā paliks tikai trīs vadības centri.

"Šī dispečercentra apvienošana mums garantē to, ka masveida bojājumu situācijās mēs esam daudz mobilāki mūsu iekšējā resursu pārvaldībā. Tā arī ir pamatideja. Protams, ka mēs kā uzņēmums no centru apvienošanas iegūstam arī tīri finansiāli, jo mums vairs nav septiņas telpas jākurina, mums paliks tikai trīs," sacīja ''Sadales tīkla'' vadītājs Jansons.

Jau šogad paredzēts Daugavpils centru apvienot ar Aiviekstes centru, bet nākamgad pie Rīgas tiks pievienoti Valmierā un Stopiņu novadā esošie dispečervadības centri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti