Jēkabpilī no 1.maija par 1,4% samazināsies siltumenerģijas tarifs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar šā gada 1. maiju spēkā stāsies jauns SIA "Jēkabpils siltums" siltumenerģijas tarifs, ko izvērtējusi un apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Salīdzinot ar piemērojamo tarifu aprīlī, no maija tas būs par 1,4% zemāks – 68,36 eiro/MWh.

SPRK informēja, ka no šā gada 1. aprīļa Jēkabpilī spēkā esošais tarifs ir 69,35 eiro/MWh (līdz 30. aprīlim mājsaimniecību lietotājiem joprojām tiek piemērots valsts noteiktais maksimālais siltumenerģijas līmenis – 68 eiro/MWh).

Siltumenerģijas tarifa izmaiņas Jēkabpilī no 1. maija ietekmējis kurināmā cenas samazinājums, izmainoties dabasgāzes piegādes līgumā noteiktajai mainīgajai dabasgāzes cenai.

Dabasgāzes piegādei SIA "Jēkabpils siltums" līgums noslēgts par mainīgu jeb biržas cenu, kas katru mēnesi ir atšķirīga. Tā rezultātā mainās arī dabasgāzes izmaksas komersantam, ļaujot arī pēc iespējas ātrāk reaģēt uz dabasgāzes cenas samazinājumu vairumtirdzniecībā.

SPRK skaidroja, ka dabasgāzes cena biržā jeb dabasgāzes importa cena ietekmē dabasgāzes tirdzniecības gala cenu. Eiropas biržu cenu indeksus parasti izmanto dabasgāzes cenas referencei, slēdzot piegādes līgumus dabasgāzes importam Latvijā. Šāda dabasgāzes izcenošana ir ierasta prakse arī gāzes piegādēm mazumtirdzniecībā, piemēram, iegādājoties dabasgāzi siltumenerģijas ražošanai.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu SIA "Jēkabpils siltums" iesniedza SPRK 2022. gada 17. martā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti