Jaunsleinis: Jaunās valdības pirmais uzdevums ir ekonomikas attīstība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunās jeb topošās valdības pirmais uzdevums ir ekonomikas attīstība, kas sekmētu sociālekonomisko situāciju reģionos, intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā sacīja Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis.

Viņš norādīja, ka tieši ekonomikas attīstība mazinās cilvēku aizbraukšanu, kā arī radīs jaunas darba vietas. Tiesa, būtisks faktors ir atalgojums, kam arī būtu jāpalielinās.

Cits svarīgs jaunās valdības uzdevums ir nodokļu iekasēšana. „Es domāju, ja mēs visi nodokļus maksāsim, tad mēs varēsim runāt par darbaspēka nodokļu samazināšanu,” sacīja Jaunsleinis. Viņš arī nekavējās norādīt, ka līdz šim iedzīvotāju ieņēmumu nodokļa samazinājums ir noticis uz pašvaldību rēķina.

Vaicāts, kādam būtu jābūt jaunajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram, Jaunsleinis atteica, ka tam jābūt pašvaldības darbā pieredzējušam cilvēkam. Viņa pieredze rāda, ka tieši šādi cilvēki labāk saprot pašvaldību tematiku.

Ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir viena no tām, kuras iespējamā vadība aizvien nav zināma. Līdz šim šo ministriju vadīja Nacionālā apvienība, taču iepriekš tās vadībā bija Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti