Jaunieši laukos nereti piedāvā oriģinālus produktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunieši laukos nereti vēlas sākt un attīstīt uzņēmējdarbību nozarēs, kur jārada oriģināli produkti, intervijā Latvijas Radio programmai „Labrīt” sacīja Latvijas Lauku konsultāciju centra lauku attīstības nodaļas vadītāja Inita Krivašonoka.

Viņa sacīja, ka centrs jau trešo gadu rīko biznesa ideju konkursu un atbalsta jauniešus, kuri vēlas sākt uzņēmējdarbību laukos.

Patlaban, kad ir apkopoti pieteikumi 2014.gada konkursam, izkristalizējies, ka vēl nenoskaidrotu apstākļu dēļ salīdzinoši daudz jauniešu ir ieinteresējušies ražot, piemēram, bērnu apģērbus. Pērn daudzi piedāvāja projektus kokapstrādē.

Tomēr piedāvājumu vidū netrūkst arī oriģinalitātes. To vidū ir saldējums no kaņepju siera, cepumi ar pelašķiem un griķu cepumi ar kakao. Krivašonoka atzina, ka pati ir nogaršojusi daļu no ikdienā nesastopamajiem pārtikas produktiem un tie esot gardi. Taču svaigu ideju ir  daudz arī „nepārtikas” nozarēs.

Krivašonoka norāda, ka iepriekšējos gados ir bijušas idejas, kas tālāk ir iedzīvinātas uzņēmējdarbībā. Piemēram, pārvietojamā pirts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti