Dienas ziņas

Skrundā būvē jaunu VUGD depo

Dienas ziņas

Grobiņā skolēni starpbrīžos spēlē šahu

Mazais uzņēmējs savā novadā

Jaunie uzņēmēji Latgalē: Pietiek ar pavisam nelielu atbalstu labam sākumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunie uzņēmēji Latgalē atzīst, ka saimnieciskās darbības sākšanai nereti pietiek vien ar nelielu finansiālu atbalstu no pašvaldības vai valsts. Novadā īstenotie mazo grantu konkursi ir nozīmīgs uzņēmējdarbības atspēriena punkts. Rēzeknes novada jaunieši jau īstenojuši savas biznesa idejas modes dizainā, tūrismā un citās reģiona attīstībai svarīgās jomās.

Velga Krukovska sevi dēvē par latgaliešu ekodizaineri. Viņa rada tērpus no otrreizēji pārstrādājamiem audumiem. Ar šūšanu aizraujas jau no 11 gadu vecuma. Nodibinājuma “Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā” projektu konkursā viņai izdevās piesaistīt 3000 eiro šujmašīnu iegādei, pārvēršot savu sirdslietu ienākumu avotā. „Kad ir jaunas iekārtas, tad tā ir pavisam cita strādāšana, vīļu kvalitāte. (..) Tas ir cits līmenis, kad tu šo darbu vari veikt kvalitatīvāk, ātrāk un daudzveidīgāk,” norādīja Krukovska.

Arī Viktorijai un Marekam Maļkevičiem aizvadītā vasara bija pirmā darbības sezona, piedāvājot lokšaušanas pakalpojumu.

Lai gan Rēzeknes tuvumā ir plašs tūrisma objektu klāsts, tas ir salīdzinoši vienveidīgs, dominējot viesu namu un amatnieku piedāvājumiem. Savukārt lokšaušana papildina aktīvās atpūtas iespējas.

“Gadu atpakaļ izmēģinājām ar saviem resursiņiem. Cilvēkiem patika. Vajadzēja paplašināties, atnācām līdz šādai idejai. (..) Mēs esam bijuši daudz kur, esam tikuši līdz pat Lietuvai. Tas jau ir forši. Pirmajā sezonā, uzsākot darbību, mūsuprāt, tas ir jau sasniegums. Tur tā ir jau jauna pieredze. (..) Tagad mēs iegādājāmies kvalitatīvus lokus, nekā mums bija iepriekš. Tāpēc tas finansējums daudz mums deva,” stāsta Mareks Maļkevičs.

Lai gan aktīvā darbībā aizvadīta tikai viena vasara, pirmais gads noslēgsies ar pozitīvu peļņas bilanci. Rēzeknes novada jaunieši ir gandarīti, ka darba iespējas raduši savā dzimtajā pusē. “Ir jākustas tepat Latgalē. Nav nekur citur jāmeklē tās iespējas. Mums tepat ir labi, mēs paši visu varam darīt,” optimistiska ir IK “V&M Archery” īpašniece Viktorija Aleksejeva.

Nupat uzņēmēju grantu konkurss noslēdzies Daugavpilī. Arī citviet Latgalē jauno uzņēmēju idejas tiek atbalstītas, vienam projektam piešķirot finansējumu no 2000 eiro Kārsavas novadā līdz pat 7000 eiro Daugavpilī. Tas ir nozīmīgs atspaids uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai visā Latgales reģionā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti