Jaunie speciālisti, kuri krīzes laikā zaudējuši darbu, var saņemt pabalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunie speciālisti, kuri krīzes laikā zaudējuši darbu, var saņemt pabalstu, informē Labklājības ministrijā. Tiesības uz pabalstu ir tiem, kuri laikā no pagājušā gada marta līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai ir beiguši mācības augstākās izglītības iestādē. Darba stāžs var būt mazāks par gadu.

Jaunie speciālisti, kuri krīzes laikā zaudējuši darbu, var saņemt pabalstu
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Jaunie speciālisti, kuriem pabalstu piešķirs, pirmos divus mēnešus saņems 500 eiro mēnesī, bet trešajā un ceturtajā – 375 eiro. Šobrīd pabalstam pieteikušies 55 cilvēki.

"Pabalsts tika ieviests, jo ir jaunie speciālisti, kas ir uzsākuši darba gaitas. Un līdz ar krīzes iestāšanos, viņi ir pirmie, kas tiek atlaisti no darba, jo viņiem ir mazāks darba stāžs un mazāka pieredze. Un, lai šie speciālisti neaizplūstu prom no Latvijas, lai nedodas uz ārzemēm. Jo šie jaunie speciālisti nevar pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu, jo viņi nav nostrādājuši 12 mēnešus 16 mēnešu periodā. Tā doma tiešām ir nezaudēt speciālistus, kuros valsts skolojot ir ieguldījusi naudu," stāsta Labklājības ministre Ramona Petraviča ("KPV LV").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti