Jaunie «Sadales tīkla» tarifi varētu paredzēt fiksētu maksu par elektrības pieslēgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Sadales tīkls” Sabiedrisko pakalpojumu komisijā ir iesniedzis jaunu tarifu plānu, kas paredz ieviest fiksētu maksu par elektrības pieslēgumu, vienlaikus samazinot maksu par katru piegādāto kilovatstundu elektroenerģijas.

Gan uzņēmums, gan arī Sabiedrisko Pakalpojumu regulēšanas komisija skaidro, ka šāds tarifs ir nepieciešams, lai risinātu problēmas, kas saistītas ar daudziem neizmantotiem elektrības pieslēgumiem, kuri šobrīd par pieslēguma uzturēšanu nemaksā neko.

Padomes priekšsēdētājs Rolands Irklis prognozēja – lai gan sadales tīkla tarifi nav tieši saistīti ar sabiedrībā asi kritizētajām jaunu pieslēgumu izveidošanas izmaksām, tie nākotnē šīs izmaksas varētu ietekmēt pozitīvi.

„Šī tarifu struktūra, kas varētu mainīties, nākotnē varētu samazināt pieslēguma izmaksas, jo šobrīd pastāv situācija, kad daudziem lietotājiem ir pārāk lielas jaudas. Tas attiecas vairāk nevis uz mājsaimniecībām, bet uz lielākiem lietotājiem. Tiem ir pārāk lieli jaudas pieslēgumi, kas aizņem vietu sistēmā. Ja kāds jauns lietotājs atnāk un vēlas jaunu pieslēgumu, tad, lai uzbūvētu jaunu pieslēgumu viņam ir jāfinansē jaudas pacelšana apakšstacijā un jāveic rekonstrukcijas darbi, lai vispār varētu pieslēgt jaunu lietotāju,” sacīja Irklis.

Viņš norādīja, ka, paaugstinot lielajiem lietotājiem maksājuma fiksēto daļu, tie varētu izvērtēt, vai vispār tik liela jauda ir vajadzīga. Savukārt „Sadales tīkls” ir secinājis, ka ir pietiekami daudz ir tādu lietotāju, kas varētu samazināt jaudas. Tādējādi līdz ar patēriņa kritumu, jaunu pieslēgumu ierīkošanas izmaksas varētu samazināties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti