Jaunie ASV tarifi pagaidām neattieksies uz ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Naktī uz rītdienu ASV stāsies spēkā jaunie tarifi tērauda un alumīnija importam. ASV tirdzniecības pārstāvis paziņojis, ka vismaz pagaidām jaunie tarifi netiks piemēroti Eiropas Savienībai un vēl sešām valstīm.   

ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers sacīja, ka ASV prezidents Donalds Tramps noteicis pauzi tarifu piemērošanā, jo notiek sarunas pastāvīga risinājuma atrašanai.

Tarifi netiks piemēroti arī importētajam tēraudam un alumīnijam no Argentīnas, Austrālijas, Brazīlijas, Dienvidkorejas, Kanādas un Meksikas.

Vienlaikus oficiālā Vašingtona noteiks jaunus ierobežojumus importam no Ķīnas Tautas Republikas. ASV gatavojas vērsties pret nozarēm, kurās Ķīna ir centusies iegūt negodīgas priekšrocības. Kopējā ar nodevām aplikto importēto preču vētība ir apmēram 50t miljardi dolāru jeb 40 miljardi eiro.

KONTEKSTS:  

Marta sākumā Tramps parakstīja rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un 10% tarifu alumīnija importam.  Tiek lēsts, ka ES jaunie ASV tarifi izmaksātu apmēram 2,8 miljardus eiro gadā. Brisele pauda, ka ir gatava īstenot pretpasākumus un ir sagatavojusi no ASV importēto preču sarakstu, kurām varētu piemērot muitas nodokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti