Panorāma

Notiek Andra Slapiņa piemiņas vakars

Panorāma

Notiek pārbaude par "Rigvir" izplatīšanas aizlieguma ievērošanu

Nākamgad pieaugs degvielas cena

Jaunajā gadā pieaugs degvielas cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunajā gadā autovadītājus sagaida degvielas cenu pieaugums. Tas saistīts ar akcīzes nodokļa izmaiņām un klimatam draudzīgākas degvielas lietošanu. “Panorāmas” aptaujātie autobraucēji atzina, ka cenu kāpums viņu braukšanas paradumus nemainīs. 

Jau pēc dažām dienām – no 1. janvāra – šoferīšiem, lai uzpildītu automašīnas bāku, nāksies maksāt vairāk. Mainoties akcīzes nodokļa likmei naftas produktiem, benzīna cena varētu augt par četriem centiem litrā, dīzeļdegvielai – par pieciem, bet autogāzei – par trīs centiem litrā.

"Nodokļu politika šobrīd neko neietekmē, bet no 1. janvāra gan. Tirgotājiem 31. decembrī būs jāveic inventarizācija un jānomaksā nodoklis," stāsta VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba-Šmite Roķe.

Turklāt jārēķinās, ka minētais pieaugums nākamgad nebūs vienīgais. Pieaugs maksa par obligātās biokomponentes pievienošanu, lai kļūtu tīrāks gaiss pilsētās un atbalstīta bioenerģija jeb, vienkārši sakot, degviela tiks atšķaidīta. Benzīnā 5% etanola vietā būs 10%. Dīzeļdegvielā 5% vietā 7%.

"1. janvārī ieraudzīsim pieaugumu benzīnam, bet dīzelim - 1. aprīlī," norāda Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.

Gaidāmais cenu pieaugums degvielai gan, visticamāk, neliks mainīt autobraucēju paradumus.

"Mani neietekmēs. Es visu mūžu esmu braucis un braukšu," saka autovadītājs Jānis Bondars.

Arī autovadītāja Elga saka, ka braukšot tā, kā braukusi. Tikmēr autovadītājs Leonīds atzīst, ka finanses tomēr būšot jāplāno.

Kopumā Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija prognozē, ka degvielai jaunajā gadā cena var pieaugt pat par 10 centiem litrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti