Jaunais LTRK vadītājs: 9% mikrouzņēmuma nodokli vajadzētu atstāt vēl piecus gadus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Komentējot ceturtdien Saeimas atbalstu mikrouzņēmuma nodoklim 9% apmērā atsevišķām nozarēm, jaunievēlētais Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Aigars Rostovskis intervijā Latvijas Radio raidījumā „Aktuālais temats” pauda, ka ir sajūta – šajā jautājumā viss nav līdz galam pārdomāts.

Rostovskis norādīja uz šo nodokli kā veiksmīgu ieceri krīzes laikā, un tagad būtu vajadzīgi vēl pieci gadi, lai varētu secināt, kā tas darbojas. Viņš mudināja „neraustīt” uzņēmējus.

Savukārt, raksturojot ieceres savam darbam LTRK vadībā, Rostovskis solīja nekautrēties slavēt politiķus, ja to pieņemtie lēmumi uzņēmējiem liksies pareizi un tālredzīgi, bet asi kritizēt par neefektīvām un nepamatotām iecerēm. Kā piemēru viņš minēja jau iepriekš pretrunīgi vērtēto valdes locekļu personīgo materiālo atbildību par uzņēmuma nodokļu parādiem.

Tāpat jaunais kameras vadītājs iecerējis trijos gados dubultot LTRK biedru skaitu. Pašlaik organizācijā ir 1300 biedri. „Tieši biedru skaits parāda to, vai kamera var atnest viņiem konkrētu labumu,” sacīja Rostovskis. Viņš vēlas arī būtiski „iegriezt reģionālo uzņēmēju aktivitāti”, kā arī piesaistīt finanses analītiskajam darbam, lai varētu aktīvāk debatēt ar valdību.

Jau ziņots, ka ceturtdien par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidentu ievēlēts uzņēmējs, biznesa augstskolas „Turība” līdzīpašnieks un Attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis. Viņš ir socioloģijas doktors un grādu ieguvis Maskavas Darba un sociālo attiecību akadēmijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti