Jaunais lidostas vadītājs gatavojas palielināt tarifus lidsabiedrībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskajai lidostai "Rīga" mēreni jāpalielina tarifi lidsabiedrībām, jo lidostai nav jālepojas ar zemiem tarifiem, bet gan ar pakalpojuma kvalitāti un drošības garantijām, jo šie ir galvenie argumenti, lai piesaistītu tālo reisu maršrutus un attīstītu pasažieru tranzīta plūsmas, intervijā aģentūrai LETA norāda lidostas jaunais vadītājs Andris Liepiņš.

Jautāts, vai, palielinot tarifu, Rīga nebūs dārgāka par Viļņu vai Tallinu, lidostas vadītājs norāda, ka patlaban Rīga esot vienādā līmenī ar kaimiņvalstīm, taču Rīga no pakalpojuma un kvalitātes viedokļa, kā arī no aviokompāniju ieinteresētības, tomēr esot daudz pievilcīgāka. "Esam lielāki un tādējādi arī pievilcīgāki. Protams, nevaram būt nesamērīgi dārgāki kā, piemēram, Helsinki, bet ir pamats runāt par mērenu pakalpojumu cenu kāpumu," uzsver Liepiņš.

Tāpat viņš skaidro, ka vēlas veidot tādu tarifa politiku, kas būtu interesanta zemo cenu lidsabiedrībām, kā arī bāzes lidsabiedrībām - "Wizz Air" un "airBaltic", jo tās notur tranzīta plūsmas. Vienlaikus tarifu politikai esot jābūt pietiekami atraktīvai, lai ieinteresētu lidsabiedrības no lidostas veikt garos lidojumus.

"Nākamo divu, trīs mēnešu laikā plānojam sagatavot priekšlikumus arī infrastruktūras lietotājiem ar mērķi diskutēt par nedaudz citādu tarifu politiku. Tai jābūt saskaņotai ar valsts atbalsta regulējumu. Tās, piemēram, nevar būt klajas apjoma atlaides. Atbrīvojums kādam lielākam skaitam pasažieru ir balstīts uz izmaksām, uz katru tālāko pasažieri. Zemākai tarifa noteikšanai ir jābūt argumentētai," skaidro Liepiņš.

Kā ziņots, novembra vidū Satiksmes ministrija (SM) iecēla Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Liepiņu par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" jauno valdes priekšsēdētāju. Par lidostas valdes locekli tika iecelts arī būvkompānijas "Velve" valdes loceklis Ilmārs Upenieks. Valdes sastāvā darbu turpina līdzšinējā valdes locekle Ilona Līce.

Satiksmes ministrija kā uzņēmuma akcionārs iepriekš pieņēma lidostas valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka un trīs valdes locekļu Olitas Augustovskas, Anda Damlica un Raimonda Rožkalna atlūgumus, pusēm savstarpēji vienojoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti