Jauna tipa kaķu kastei un citām ekskluzīvām idejām attīstīties palīdz Liepājas Biznesa inkubatorā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No pārstrādātas plastmasas tapusi vienreiz lietojama kaķu kaste – šī biznesa ideja savu realizāciju pilnībā piedzīvojusi Liepājas Biznesa inkubatorā. Uzņēmums „Kitty Time” ir viens no inkubatora uzņēmumiem, kurš startējis ar savu ideju. Kaķu kastes testēšana sākusies vēl pirms iestāšanās inkubatorā, taču tagad jaunie uzņēmēji jau meklē tirgus ārpus Latvijas.

Jauna tipa kaķu kastei un citām ekskluzīvām idejām attīstīties palīdz Liepājas Biznesa inkubatorā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Ideja par kaķu nomaināmo tualeti, kura nebūtu jāmazgā un smiltis neliptu pie kaķa ķepām, uzņēmuma vadītājam Tomam Gendriksonam radusies,  jo pašam mājās ir kaķis.  Telefonā viņš atzīmē datumus, kad kaste mainīta, lai varētu precīzāk testēt tās izmantošanas ilgumu. Vidēji tā ir 21 diena.

„Viegli  ir izmantot, var likt kaķu mājiņā, vai izmantot atsevišķi.  Esam paši radījuši savu kasti, kur jāuzliek absorbents, dabīgais ceolīts, kas uzsūks smakas. Nevajag mazgāt, nelips arī pie kaķa pēdām, dzīvoklis būs tīrs,” stāsta idejas autors.

Kastē atrodas arī koksnes slānis, kas palīdz uzsūkt šķidrumu, skaidro uzņēmējs. Tagad uzņēmējam jau ir trīs dažādi patenti, un šobrīd plāns iekarot Baltijas un Vācijas tirgu. „Mēs jau daudz esam strādājuši, pirms bijām LIAA. Sākām ražot un tikties ar zooveikaliem. Tagad jau sadarbojos ar 300 veikaliem.” 

Kaste izveidota no otrreiz pārstrādātās plastmasas, uzsver kastītes radītājs. Cītīgāks kaķu saimnieks var kasti pēc tam izmantot kaut vai puķu stādīšanai vai kam citam, taču šī brīža risinājums ir visu saturu pēc izlietošanas izmest sadzīves atkritumu konteinerā.  Savukārt kartona iepakojums, kur glabājas kaste, ir derīgs pārstrādei un šķirošanai.  Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Liepājas Biznesa inkubatora  vadītājs Gints Reķēns norāda, ka daudziem uzņēmējiem nevis pati produktu radīšana grūtības, bet tieši prasme pārdot. Tagad Liepājas inkubatorā darbojas vairāki uzņēmumi, kuri radījuši ekskluzīvus vai neierastus produktus.

„Pirms tam nekā tāda nebija. Visiem mājās bija kaķu kastes un likās, ka tas ir tas [vienīgais] veids, bet tad atnāk viens Liepājas uzņēmējs un rada unikālu produktu, mainot visu lietas būtību,” saka Reķēns.

Ar šādiem uzņēmējiem, kuri spēj izdomāt ko jaunu vai neierastu, ir interesanti strādāt padziļināti, uzsver inkubatora vadītājs:

„SLOW beachwear” ražo, piemēram, luksusa klases peldkostīmus, kas ir domāti īpaši maksātspējīgai publikai. Tad nu arī mums nākas domāt, kādiem logo likt blakus, jo tie nevar atrasties blakus  parastajiem utt. Tas ir ekskluzīvi.”

Šobrīd Liepājas Biznesa inkubatorā darbojas 38 dalībnieki, taču skaits mēdz mainīties. Kopumā tiek aptvertas 11 pašvaldības.  Tikai nedaudz dominē informāciju tehnoloģiju nozare, citādi tas ir plašs uzņēmējdarbības  spektrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti