Jauna ražotne Sabilē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Labi un ātri ir savienojami jēdzieni! Tā uzskata Sabiles uzņēmējs, kurš savā jaunajā ražotnē mēģinās pierādīt, ka kvalitatīvus plastmasas logus var izgatavot arī mazpilsētā, turklāt salīdzinoši ātri. Tikmēr nelielā uzņēmuma darbinieki priecājas, ka darba meklējumos nebūs jādodas tālu prom no mājām.

Bez pompozas atklāšanas un svinīgas lentes pārgriešanas Sabilē atklāta jauna ražotne, kas tirgū centīsies iekļūt ar PVC logu un durvju ražošanu. Kāpēc Sabilē? Jo viņi taču paši ir sabilnieki. Lai gan uzņēmums nav liels, tomēr viens no diviem darbiniekiem - viens no Māriem, jūtas gandarīts.

„Abi mēs esam no Sabiles. Tā ir lieliska iespēja, ka mēs šeit varam strādāt šeit pat Sabilē uz vietas. Nav jābrauc uz lielākām pilsētām – Talsiem, Tukumu,” saka ražošanas vadītājs Māris Gross.

Uzņēmums darbojies arī iepriekš, tikai tad tapuši koka logi, kuru pasūtītāji bijuši vairāk rīdzinieki un Pierīgā mītošie.

SIA "Kristaps" īpašnieks Ivo Gotfrīds stāsta: „Priekš laukiem koka logi ir par dārgu, attiecīgi plastmasas logus ved no Rīgas uz šejieni. Mēs domājām, kāpēc mēs nevaram šeit pat uz vietas ražot? Es uzskatu, ja mēs apgūsim tos četrsimt logus mēnesī, kas arī ir diezgan sarežģīti, var jau arī vēl otru maiņu vērt vaļā.”

Jaunā ražotne tapusi ar Eiropas atbalstu. Lauku atbalsta dienesta programmā, kas paredzēta jaunu un esošo uzņēmumu attīstībai, SIA "Kristaps" saņēma 44 tūkstošus latu, bet kopējās izmaksas - vairāk nekā 70 tūkstoši.

Pirmais no trim soļiem sperts - tas vieglākais - ražošana atklāta. Tagad jāsoļo tālāk, lai neciestu ne ražošana, ne uzņēmumā strādājošie.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti