Jauna dizaina akcīzes nodokļa markas alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka 2015.gada sākumā pārdošanā tirdzniecības vietās nonāks ar jauna dizaina akcīzes nodokļa markām marķēti alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi.

Apritē vienlaikus atradīsies gan ar līdzšinējā, gan ar jaunā dizaina akcīzes nodokļa markām marķēti alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi, jo ar līdzšinējā dizaina akcīzes nodokļa markām marķētos alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus atļauts realizēt neierobežotu laika periodu.

Alkoholiskie dzērieni un pārējie tabakas izstrādājumi (cigāri, cigarillas, smēķējamā tabaka), kuru marķēšanai izmanto hologrammas akcīzes nodokļa markas, turpmāk tiks marķēti ar hologrammas akcīzes nodokļa marku, uz kuras redzams vizuālais attēlojums ar sēriju un numerāciju un hologramma, kurā iestrādāts optiski mainīgs difraktīvs vilka attēls. Aplūkojot šo attēlu no dažādiem leņķiem, tad izskatās atšķirīgi - mainās tā krāsa un attēls. Melnā numerācijas krāsa ir luminiscējoša ultravioletajā (UV) gaismā.

Savukārt uz jaunā dizaina tabakas izstrādājumu papīra akcīzes nodokļa markām būs vizuālais attēlojums ar sēriju un numerāciju (cigaretēm papildus būs norādīts arī cigarešu skaits paciņā un maksimālā mazumtirdzniecības cena). Metalizācijas slānī ir iestrādāts optiski mainīgs difraktīvs attēls, kurš izskatās dažādi, ja to aplūko no dažādiem leņķiem, proti, mainās tā krāsa un attēls. Papīra akcīzes nodokļa markas labajā pusē ir iestrādāts termo krāsas maiņas elements, kas atkarībā no temperatūras maina krāsas toni. Mainot apskates vai apgaismojuma leņķi, uz papīra akcīzes nodokļa markas ir redzami burti „LV”, kas rada mirdzumu, perlamutra un zaigojošu iespaidu.

Pircējiem ir iespēja pārliecināties par konkrētās akcīzes nodokļa markas atbilstību marķētajam produktam publiskojamo datu bāzē VID mājaslapā  „Akcīzes nodokļa markas”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti