Jauna debesskrāpja būvniecībā Pārdaugavā investēs 30 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Direct Invest Group" sācis A klases biroju centra attīstīšanu Balasta dambī, Rīgā. Biroju centrs atradīsies netālu no "Swedbank" ēkas, un kopējās investīcijas tajā paredzētas 30 miljonu eiro apmērā, informēja uzņēmuma pārstāvji. 

Ēkas augstums būs 91 metrs, tai būs 23 stāvi ar kopējo platību 20 000 kvadrātmetri. Projekts ir saņēmis būvatļauju, bet celtniecības darbus plānots uzsākt 2020. gada otrajā pusē, kad spriedze būvniecības tirgū būs mazinājusies, norādīja uzņēmumā.

Jaunās biroja ēkas projekta autors ir arhitektu birojs SIA "Arhis". Plānots, ka katra stāva maksimālā platība vienam birojam veidos 800 kvadrātmetrus. Savukārt mazākā biroja platība būs 50 kvadrātmetri.
 

"Pēdējos desmit gadus esam īstenojuši daudzus biroju ēku un tirdzniecības centru projektus Igaunijā. Šis būs pirmais mūsu īstenotais projekts Latvijā, un uzskatām, ka Rīgai ir vēl augsts neapgūts potenciāls biroju ēku attīstīšanā. Mūsuprāt, neskatoties uz nesen pabeigtajiem jaunajiem birojiem, Rīgas tirgū vēl ir kvalitatīvu biroju telpu trūkums. Daudzi uzņēmumi joprojām atrodas zemas kvalitātes telpās, bet modernas biroja telpas skaistā vietā var būt papildu priekšrocība jaunu darbinieku piesaistē situācijā, kad uzņēmumi saskaras ar darbaspēka trūkumu," teica "Direct Invest Group" partneris Vitalijs Kelometss.

"Direct Invest Group" ir investīciju grupa, kas specializējusies komercīpašumu attīstīšanā Igaunijā. Pēdējo desmit gadu laikā tas īstenojis vairākus nozīmīgus biroju ēku un tirdzniecības centru projektus Tallinā, Tartū, Pērnavā un citviet Igaunijā. Patreiz grupas portfeļa vērtība tiek novērtēta ap 100 miljoniem eiro, norādīja kompānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti