Jau astoto gadu rīko konkursu «Laukiem būt!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vēl līdz 17. janvārim ikviens jaunais lauku uzņēmējs, kurš piedalījies Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) rīkotajās mācībās, aicināts pieteikties dalībai konkursā “Laukiem būt!”.

Konkurss ir turpinājums mācību ciklam, kas decembrī noslēdzās 26 LLKC birojos visā Latvijā. Mācību laikā vairāk nekā 200 jaunie uzņēmēji apguva uzņēmējdarbības un mārketinga pamatus, attīstīja savu biznesa ideju, veica tirgus un konkurentu izpēti, kā arī finanšu aprēķinus, informēja LLKC.

Konkurss notiek jau astoto gadu, un LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja Elīna Ozola pastāstīja, ka vidēji tajā piedalās aptuveni 50 – 60 uzņēmēji, un arī šogad rīkotāji cer uz aptuveni šādu dalībnieku skaitu.  

Dalībai noteicošais ir uzņēmēju spēja pārliecināt žūriju un citus klātesošos, ka viņu biznesa ideja ir dzīvotspējīga un to varēs īstenot.

Kopējais balvu fonds ir 20 000 eiro, ko sadalīs četrās kategorijās – lauksaimniecības nozare, nelauksaimniecības nozare (t.sk. zivsaimniecība), ražošanā vai pakalpojumu sniegšana, lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana (t. sk. mājražošana).

Konkursā var piedalīties visi mācības beigušie jaunieši, kuri mācību laikā izstrādājuši biznesa plānu un saņēmuši sertifikātu.  

Konkurss notiks divās kārtās marta sākumā. 1. un 2. kārta notiks uzreiz viena pēc otras. Pirmajā kārtā jeb pusfinālā dalībnieki prezentēs un žūrija vērtēs visus iesniegtos biznesa plānus un prezentācijas. Virzīšanai uz otro kārtu jeb finālu izraudzīsies 16 finālistus, pa četriem katrā kategorijā. Fināla idejas žūrija vērtēs vairs tikai pēc dalībnieka prezentācijas.

Interesenti savus biznesa plānus līdz 2020. gada 17. janvārim aicināti iesūtīt elektroniski uz e-pastu: [email protected].  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti