Janvārī mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 3,7 %

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

2017. gada janvārī, salīdzinot ar 2016. gada janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. 

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms samazinājās par 0,1 %, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 5,9 %.

Lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 12,5 %), kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 10,6 %).

Savukārt lielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 14,2 %) un mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika (par 2,6 %). Autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 8,8 %.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 8,4%.

2017. gada janvārī, salīdzinot ar 2016. gada decembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums palielinājās par 2,4 %. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,4 %, bet nepārtikas preču pārdošanas apjoms – par 1,1 %.

Apgrozījums pieaudzis informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 13,8 %), nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika (par 8,1 %), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 5,3 %), metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā (par 2,5 %), kā arī autodegvielas mazumtirdzniecībā (par 1,2 %). Savukārt apgrozījums krities mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 11%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 7,3 %), farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 2,1 %).

2017. gada janvārī salīdzinājumā ar 2016. gada decembri mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 18%.

Gadu iepriekš – 2016. gada janvārī, salīdzinot ar 2015. gada decembri, – apgrozījums saruka par 20%.

2016. gadā, salīdzinot ar 2015. gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti