Izvēlēta jauna «Altum» valde - tās vadību uztic Reinim Bērziņam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

AS "Attīstības finanšu institūcija ALTUM”" (ALTUM) padome piektdien iecēla jaunu uzņēmuma valdi, par tās priekšsēdētaju izvēloties Reini Bērziņu, ko padomei rekomendēja atlases komisija, informē Finanšu ministrija (FM).

Līdz ar valdes priekšsēdētāju jaunajā valdē strādās arī četri valdes locekļi – līdzšinējie valdes locekļi Jēkabs Krieviņš un Juris Vaskāns. Darbu valdē turpinās arī līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko, kā arī jaunievēlētā valdes locekle Inese Zīle.

Valde darbu jaunajā sastāvā uzsāks 12. oktobrī.

Finanšu ministrija informē, ka FM, Ekonomikas ministrijas un Zemkopības ministrijas izsludinātajā konkursā bija iesnieguši 32 pretendenti.

"ALTUM" padomes priekšsēdētāja Līga Kļaviņa norāda, ka ALTUM līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Paņko vadībā sekmīgi ir noslēgusi ļoti nozīmīgu uzņēmuma pārveides procesu. Uzņēmumam ir jāuzsāk jauns attīstības posms, tāpēc padome nolēma iecelt jaunu valdi piecu cilvēku sastāvā, ievēlot arī jaunu valdes priekšsēdētāju.

Bērziņš ar atzinību absolvējis Banku augstskolas maģistra programmu "Starptautiskās finanses un banku darbība", iegūstot kvalifikāciju – finansists. Šveices biznesa skolā viņš ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā (MBA), kā arī ar atzinību absolvējis Rīgas Juridiskās augstskolas maģistra programmu "Tiesības un finanses".

FM norāda, ka Bērziņam ir vērā ņemama pieredze vadošajos amatos - viņš pildījis SIA "Latvijas Garantiju aģentūra" valdes locekļa un SIA "Lattelecom" padomes locekļa pienākumus. Tāpat Bērziņš bijis Patentu valdes direktors, Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks un ieņēmis citus nozīmīgus amatus valsts pārvaldē.

Savukārt jaunievēlētā valdes locekle Zīle ir finanšu jomas speciāliste. Viņa ieņēmusi izpilddirektores amatu Siguldas novada domē, tāpat vadījusi AS "Citadele Banka" Korporatīvo klientu apkalpošanas nodaļu. Viņas vadībā reorganizēta bankas Lielo uzņēmumu un institucionālo klientu apkalpošanas daļa.

Zīle ieguvusi maģistra grādu vadībzinātnē Latvijas Universitātē, kā arī pilnveidojusi savas zināšanas dažādos semināros ārzemēs.

FM atzīmē, ka ALTUM ir noslēdzies nozīmīgs uzņēmuma pārmaiņu periods. Tā rezultātā tika veikta "Hipotēku bankas" pārveide, bankas komerciālās darbības pārtraukšana un komercdaļas nodošana privātajā sektorā. Veicot strukturālās pārmaiņas uzņēmumā, tika nodrošināta pāreja no bankas uz finanšu institūcijas statusu.

Jau ziņots, ka attīstības finanšu institūcijas trīs koncerna uzņēmumi apvienojās vienotā institūcijā ar nosaukumu ALTUM. Līdz ar VAS “Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”, SIA “Latvijas Garantiju aģentūra” (LGA) un VAS “Lauku attīstības fonds” (LAF) apvienošanu vienā institūcijā bija noslēgusies vienotās Attīstības finanšu institūcijas izveide.

Trīs atsevišķo institūciju sniegto valsts atbalstu nodrošina izveidotā institūcija, kuras akciju turētāji ir Finanšu, Ekonomikas un Zemkopības ministrijas. Institūcija turpina īstenot visas līdz šim realizētās ALTUM, LGA un LAF valsts atbalsta programmas un sadarbībā ar ministrijām strādā pie jaunu programmu izveides.

ALTUM sniedz atbalstu dažādām atbalsta saņēmēju grupām – komersantiem, lauksaimniekiem, lauksaimnieku kooperatīviem, dzīvokļu īpašnieku apvienībām, kā arī ģimenēm ar bērniem. ALTUM gan piesaista atbalsta programmu īstenošanai finanšu starpniekus, gan pati īsteno atbalsta programmas, ja nav iespējams tās īstenot caur starpniekiem.  

ALTUM ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos, u.tml.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mācības, mentorings u.tml.) ar mērķi uzlabot Latvijas ekonomikas efektivitāti.

Šā gada pirmajā pusgadā ar valsts atbalstu finansēti aptuveni 1200 projekti vairāk nekā 60 miljonu eiro apmērā. Kopš 2014. gada 1. janvāra līdz šim brīdim ALTUM finansējusi aptuveni uzņēmējdarbības attīstības projektus par kopējo summu vairāk nekā 170 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti