Izveidota Latvijas būvniecības nozares Ētikas komisija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izveidota Latvijas būvniecības nozares Ērikas komisija, kuras mērķis ir izskatīt nozares Ētikas kodeksā noteikto pamatprincipu iespējamos pārkāpumus. Ar iniciatīvu veidot šādu komisiju nāca klajā nozare, norāda Ekonomikas ministrijā (EM).

Baiba Fromane par izveidoto būvniecības nozares Ētikas komisiju
00:00 / 01:04
Lejuplādēt
Šī komisija vērtēs ētikas normu pārkāpumus par jebkuru iesaistīto būvniecības nozarē. Neatkarīgi no tā, vai tas ir kādas biedrības biedrs un neatkarīgi no tā, vai ir pievienojies Ētikas kodeksam.

 

Jautājumus, kas saistīti, piemēram, ar aplokšņu algām, šī komisija nevērtēs, norāda Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane. 

Tāpat komisija nevērtēs, piemēram, būvnieku strīdus par savstarpējiem norēķiniem, arī par paveiktā darba kvalitāti.

"Šajā gadījumā tiešām ir runa par ētikas principiem. Par to, vai ir godīguma un atklātības principi ievēroti un tamlīdzīgi, kas tiešām ir daudz augstākā plāksnē. (..) Vai uzņēmums pietiekami skaidrojis savu rīcību, pietiekami bijis iesaistīts problemātisku situāciju risināšanā," sacīja Fromane.

EM informē, ka pēc Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU) un Latvijas Būvniecības padomes locekļu rekomendācijas darbam būvniecības nozares Ētikas komisijā izvirzīti septiņi kandidāti. Latvijas Būvniecības padome vienbalsīgi ievēlēja visus izvirzītos komisijas locekļus uz trīs gadiem ar tiesībām tikt ievēlētiem atkārtoti.

Ievēlētie būvniecības nozares Ētikas komisijas locekļi ir Latvijas Būvuzņēmēju partnerības Goda prezidents Valdis Birkavs, RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes vadošais pētnieks Kaspars Bondars, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības valdes loceklis Aivars Brambis, Latvijas Būvinženieru savienības Būvniecības speciālistu sertificēšanas institūcijas eksperts Guntis Līcītis, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Vides zinātnes nodaļas vadītājs, profesors Oļģerts Nikodemus,  Biedrības " Latvijas ceļu būvētājs” satiksmes ceļu inženieris Māris Paiders, Latvijas Arhitektu savienības arhitekts Visvaldis Sarma.

Par Ētikas komisijas priekšsēdētāju ievēlēts LU izvirzītais pārstāvis Nikodemus. 

EM norāda, ka nozares Ētikas kodeksā noteikts, ka Latvijas būvniecības nozares pārstāvju pamatvērtības ir: godprātība, atbildība, kompetence, atklātība, cieņa un lojalitāte.

Ētikas kodekss paredz, ka minētie ētikas principi tiek ievēroti attiecibās ar valsti, pasūtītāju, sadarbības partneriem, citiem būvniecības nozares pārstāvjiem un sabiedrību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti