Izstrādāts jauns zīmols «Ražots Krāslavas novadā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Krāslavas novada dome ir izstrādājusi vienojošu logotipu jeb preču zīmi, ko Krāslavas novada ražotāji, tūrisma uzņēmēji, amatnieki, mājražotāji un pakalpojumu sniedzēji var izmantot, gan popularizējot savus produktus, gan veicinot novada atpazīstamību kopumā. Šobrīd šādu preču zīmi jau ieguvuši 10 Krāslavas novada uzņēmēji, tostarp maizes, gaļas, alus, medus, tējas, eļļu un māla izstrādājumu ražotāji.

Izstrādāts jauns zīmols «Ražots Krāslavas novadā»
00:00 / 04:42
Lejuplādēt

Viss labākais, skaistākais un gardākais, kas top Krāslavas novadā, šobrīd aplūkojams un iegādājams novada Tūrisma informācijas centra (TIC) suvenīru veikaliņā, ar šo produkciju var iepazīties arī dažādās izstādēs un arī tirdziņos, kas notiek arī ārpus Krāslavas novada. Tagad šo produkciju rotā īpašs zīmols „Ražots Krāslavas novadā”.

“Doma par to, ka Krāslavas novadam ir vajadzīgs savs logotips vai preču zīme „Ražots Krāslavas novadā” radās jau diezgan sen. Pagājušajā gadā tika rasts līdzfinansējums LEADER programmā tieši preču zīmes izstrādei. Tas ir vēl viens veids, kā pašvaldība var veicināt uzņēmējdarbību un tieši mazo uzņēmējdarbību. Arī no tā, kā piesakās, mēs redzam, ka tas vairāk arī interesē tieši mājražotājus, amatniekus. Tas popularizē arī Krāslavas novadu, šis zīmols „Ražots Krāslavas novadā” vairāk domāts, nevis kā ražots ļoti nopietnos apjomos, bet vairāk kā radīts Krāslavas novadā – ''Made in'',” stāsta Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe.

Šī preču zīme ir izstrādāta biedrības “Krāslavas rajona partnerība” LEADER atbalstītā projekta „Mobilās tirdzniecības aprīkojuma iegāde Krāslavas novada vietējo produktu realizācijai un atpazīstamībai” ietvaros. To finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai, logo izstrāde izmaksājusi ap 1000 eiro, no kuriem 10 procenti jeb ap 100 eiro ir pašas Krāslavas novada domes līdzfinansējums. Un tas nav nejauši, ka pašvaldībai tas ir būtiski, uzsver Ināra Dzalbe.

“Tas ir viens no pašvaldības uzdevumiem - veicināt uzņēmējdarbības attīstību.

Uzņēmumi varēs šo logotipu iestrādāt savos mārketinga materiālos, produkcijā, uz iepakojuma. Tas būs papildus preču noieta veicināšanai un popularizēšanai. Krāslavas novada domes Simbolikas komisija ir piešķīrusi jau desmit atļaujas tā lietošanai.

Mums ir gan maize, gan kūpinātas zivis un gaļa, tēja ar medu, alus, zivju ikri, un to visu var skaisti pasniegt, piemēram, Valda Pauliņa darinātajos māla traukos un vēlāk kubulā apsēsties un atpūsties pie kāda no mūsu skaistajiem ezeriem,” klāsta Dzalbe.

Keramiķis Valdis Pauliņš ir viens no 10 šīs preču zīmes saņēmējiem Krāslavas novadā.

“Par ražošanu to, protams, nevar nosaukt, tā drīzāk ir individuālā radīšana. Skaisti jau ir, ka tevi atpazīst, ka piedāvā izmantot tādu brendu. Tā mums ir atpazīstamība, piederība, savā ziņā tāda kvalitātes zīme, maziņa, bet zīmīte,” atzīst Pauliņš.

Lai kļūtu par zīmola „Ražots Krāslavas novadā” īpašnieku, ir jāatbilst vairākiem domes noteiktiem kritērijiem.

“Nav jau tā, ka mēs sanākam komisija kopā un testējam šo produkcijas kvalitāti, lielākā daļa no šiem uzņēmumiem ir atpazīstami un darbojušies jau daudzus gadus. Ja par viņiem neviens no komisijas neko nezina, kāda ir kvalitāte vai atsauksmes, tad šāds uzņēmums šo zīmolu nesaņem,” uzsver Ināra Dzalbe.

Zīmols „Ražots Krāslavas novadā” savu pozitīvo artavu sniedz tūrisma jomā, un tas vairo atpazīstamību, tā šo preču zīmolu vērtē Krāslavas TIC pārstāve Inga Pudnika, norādot, ka ''šis logo ir piešķirts to preču ražotājiem, radītājiem, kuru produkciju ir ļoti iecienījuši arī tūristi”, tostarp arī smeķīgajai Skudru gaļai, kaņepju un linsēklu eļļai.

Cik liela loma atpazīstamībā, preču popularizēšanā un, galvenais, noietā būs zīmolam „Ražots Krāslavas novadā” un kāda būs tam atdeve, rādīs laiks, saka Ināra Dzalbe, piebilstot, ka ''atļaujas izsniegtas tikai šogad, par atdevi varēs spriest pēc tūrisma sezonas beigām”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti