Izstādē "Elementi 2013" radošumā sacenšas kurzemnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Talsos atklāta izstāde "Elementi 2013", kas izrāda kurzemnieku ražojumus un tehnoloģiskos izstrādājumus. Izstādes mērķis ir pierādīt, ka arī kurzemnieki ir apveltīti ar uzņēmību, kreatīvu domāšanu un spēju radīt ko jaunu vai nebijušu. Kopumā izstādē šogad piedalās 50 dažādi produkti no visas Kurzemes. Vislielāko interesi izrādījuši uzņēmēji no Ventspils un tās reģiona, kopskaitā iesniegti 25 produkti.

Kurzemnieki var lepoties ar 700 ražotājiem, no tiem 50 šobrīd sevi parāda Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) organizētajā plakātu ekspozīcijas izstādē Talsos.

“Sfēras ir ļoti dažādas, es varētu nosaukt vismaz piecpadsmit nozares. No jaunajām tehnoloģijām es varētu nosaukt mobilās aplikācijas. Teiksim, lai veicinātu iepirkšanos lielveikalos. Ir, piemēram, industriālais minidators, ko izmanto video novērošanai. Ir arī tādi tradicionāli produkti kā piena gotiņu konfektes,” stāsta VATP Talsu Biznesa inkubatora vadītājs Mārtiņš Velde.

Galvenais iemesls, kāpēc uzņēmēji piekrituši piedalīties izstādē, ir iespēja parādīt savu produkciju un tādējādi veicināt atpazīstamību. Talsu puse pārstāvēta ar sešiem uzņēmumiem - arī "Baltic Textile Production", kas ražo apakšveļu.

“Mums katram jābūt tādam mazliet lokāli patriotam. Un, ja jau mēs šeit – Talsos - kaut ko darām, ražojam, strādājam, tad varbūt ir arī jāparāda ārpusē cilvēkiem, ko tad mēs īsti darām,” uzskata "Baltic Textile Production" valdes priekšsēdētājs Edijs Brauners.

Izstādē iespējams arī balstot par savu favorītu, lai noteiktu populārāko produktu. Šobrīd balsojuma līderis ir uzņēmums, kas ražo lietas ar ķiršu kauliņiem.

Izstādes atklāšanā visvairāk apmeklētāju bija no Laidzes profesionālās vidusskolas. Audzēkņi smēlās iedvesmu saviem biznesa plāniem. “Bija dabiskās garšvielas un es ļoti atbalstu dabiskos produktus, tāpēc man tas īpaši patika. - Bet nav žēl, ka to visu šeit nevar apčamdīt, pasmaržot? - Iespējams, varbūt nedaudz, bet tur ir gana daudz informācijas un var uzzināt pietiekami daudz!” novēroja Laidzes profesionālās vidusskolas audzēkne Gunta Tīriņa.

Balsojums par Kurzemē ražotajiem produktiem noslēgsies 17.martā tieši pusnaktī - jo pagājušā gada pieredze rāda, ka uzvarētājs noskaidrojās tieši pēdējās minūtēs. Izstāde būs apskatāma ne tikai Talsos, bet arī citās Kurzemes pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti