Pusdiena

Pusdiena 08.05.2016

Pusdiena

Pusdiena 09.05.2016

Izsolēs sāk pārdot ''KVV Liepājas metalurgs'' īpašumus, par nākotni spriedīs jaunnedēļ

Izsolēs sāk pārdot «Metalurga» īpašumus, bet uzņēmuma nākotne varētu izšķirties nākamnedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No pirmdienas, 9.maija, tiek uzsākta metalurģijas uzņēmumam “KVV Liepājas metalurgs” piederošo nekustamo īpašumu izsole, kura tiek īstenota uzņēmuma kreditora, bankas ''Citadele'' labā. Tiesa, uzņēmuma īpašumu pārdošana gan vēl automātiski nenozīmē to, ka uzņēmums jau tiks pilnībā likvidēts un savu darbību vairs nespēs atsākt.

“KVV Liepājas metalurga” nekustamo īpašumu pārdošana ir nepieciešama, jo uzņēmums ir palicis parādā vairākiem saviem kreditoriem. Pārdodot īpašumus, tiks segta vismaz daļa no šobrīd kavētajiem maksājumiem. Tomēr vismaz teorētiski uzņēmumam vēl ir iespējas uzsākt restrukturizācijas procesu, panākot jaunas vienošanās ar kreditoriem un atsākot ražošanu.

Uzņēmuma akcionāri iepriekš norādījuši – lai uzņēmums spētu izdzīvot, tam ir nepieciešama ievērojami zemāka elektroenerģijas cena – aptuveni 25 eiro par megavatstundu. Jāmin, ka pēdējo mēnešu laikā elektroenerģijas vairumcena ir būtiski kritusies un pietuvojusies šim līmenim.

Kā iepriekš intervijā Latvijas Radio atklāja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”), kopumā situācija metalurģijas tirgū šobrīd ir visai negaidīti uzlabojusies: “Kopumā attiecībā uz metalurģijas tirgu situācija sāk strauji uzlaboties. Tas ir nedaudz negaidīti. Metāla cenas sāk kāpt. Tā izskatās laba zīme. Līdz šim “Liepājas metalurga” akcionāri mēģināja piedāvāt kādu noteiktus darbības plānu, restrukturizācijas plānu, bet pēkšņi viņu aktivitātes ir strauji samazinājušās.”

Tālākās uzņēmuma attīstības iespējas gan ir pilnībā atkarīgas no pašiem akcionāriem, kuriem, kā norādīja ekonomikas ministrs, savi ierosinājumi ir jāiesniedz līdz 17.maijam, kad šo jautājumu skatīs valdībā. “Pašlaik mēs konstruktīvu piedāvājumu saņēmuši neesam,” komentēja Ašeradens.

Iepriekš valsts, kas ir viens no galvenajiem “KVV Liepājas metalurga” kreditoriem, savu prasījumu pret uzņēmumu ir nodevusi Privatizācijas aģentūras pārziņā, kura prasījumu pārvaldīs ar šim nolūkam izveidotu meitassabiedrību. Tomēr, kā iepriekš norādīja Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs, uzņēmums negrasās aktīvi iesaistīties ''Metalurga'' darbības plānošanā.

“Uzstādījums, ka šī sabiedrība nenodarbosies ar metalurģiju. Līdz ar to mēs varam runāt par restrukturizāciju, kā nodrošināt, ka valsts sniegtie līdzekļi ir pēc iespējas vairāk atgūti. Bet domāju, ka ieiet metalurģijā brutāli bez stratēģiskā partnera mēs negrasāmies. Un “KVV Liepājas metalurgs” ir viens no tādiem partneriem,” saka Loginovs.

Būtiski, ka Liepājas tiesa pieņēmusi lēmumu arī cita ar bijušo metalurģijas ražotni saistīta uzņēmuma lietā – tiesa nolēma atteikt ''Liepājas metalurga'' maksātnespējas administratora Haralda Velmera sievas iecelšanu Annu Velmeri par administratori Liepājas ostas stividorkompānijas "Liepājas osta LM" maksātnespējas procesa lietā.

"Liepājas ostu LM" tās esošajam īpašniekam – Krievijas privātpersonai Konstantīnam Gončarovam – 2014.gadā maksātnespējas procesa ietvaros pārdeva pats Haralds Velmers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti