Ārpus Rīgas

Avīzes "Talsu Vēstis" žurnāliste par domes priekšsēdētāja neuzticības balsojumu

Ārpus Rīgas

Avīzes "Bauskas Dzīve" galvenā redaktore par sausuma nodarītajiem postījumiem arī Zemgalē

Pirmajā izsolē nav neviena interesenta par jaunuzbūvēto Rēzeknes rūpniecības kompleksu

Izsolē par jaunuzbūvētā Rēzeknes rūpniecības kompleksa nomu - neviena pretendenta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rēzeknē ar Eiropas Savienības fondu atbalstu par 6,86 miljoniem eiro ir izbūvēts rūpniecības komplekss. Pašlaik tiek meklēts, kas izveidotajā infrastruktūrā varētu strādāt. Projekts paredz, ka uzņēmējs, kurš nomās telpas, jāatrod konkursa kārtībā. Lai gan pašvaldībā pauž, ka no uzņēmēju puses interese par jaunizveidoto infrastruktūru ir, pirmajā izsolē 1.jūnijā neviens pretendents nebija pieteicies. Pēc mēneša tiks rīkota otra izsoles kārta, kad nomas maksa tiks samazināta par 20%.

Jaunais rūpniecības komplekss atrodas Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas teritorijā. Pirms tam tur bija tukša un neizmantota zemes teritorija. Rūpniecības kompleksa jaunbūvē ir ražošanas un administratīvais korpuss – ar biroja, dušas, ēdamistabas un citām palīgtelpām. Šobrīd tiek gatavota dokumentācijai, lai rūpniecības kompleksu nodotu ekspluatācijā. Rūpniecības kompleksa platība ir 7 tūkstoši kvadrātmetru.

“Ēka projektēta sendvičtipa paneļiem, administratīvais bloks ar diviem stāviem, ir izbūvētas visas nepieciešamās inženierkomunikācijas, ražošanas kompleksam pieejamā jauda ir divi ar pusi megavati, ir gan dzeramais, gan tehniskais ūdens, gan ventilācijas sistēma”, stāsta projekta vadītājs Imants Mekša.

Šis Rēzeknes pilsētai ir vēl nebijis projekts, kad uzņēmējam tiek izbūvētas telpas, nezinot, kas ražotnē strādās. Šobrīd, kad ēka uzbūvēta, konkursa kārtībā tai tiek meklēts uzņēmējs, kurš gatavs rūpniecības kompleksu no pašvaldības nomāt. Pirmā izsoles kārta jau noslēgusies, tomēr bez rezultātiem. Neviens izsolei nepieteicās. Tomēr uztraukumam neesot pamata, uzskata domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

“Tiešām neredzu problēmu, ka neizdevās pirmajā kārtā, jo runāts bija daudz. Iespējams, uzņēmēji gatavojas, iespējams, gaida zemāku nomas maksu,” norāda Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Pirmās izsoles nosacītā nomas maksa bija 6800 eiro, bet otrajā kārta nomas maksa par 20% tiks samazināta.

“Mūsu nolikums paredz, ja neizdosies otrā kārta un trešā, tad mēs katrā kārtā esam tiesīgi samazināt nomas maksu, pirmo reizi pieņēmām lēmumu samazināt uz 20%, tad vēl uz 20 un tā līdz sešdesmit procentiem varam piemērot atlaidi.”

Uzņēmējam, kurš nāks strādāt jaunizveidotajā kompleksā, būs jāizpilda konkrēti nosacījumi, jāiegulda vēl 3,5 miljoni eiro ražošanas uzsākšanai un darbs būs jānodrošina vismaz 95 cilvēkiem. Domes opozīcijas deputāts Jāzeps Korsaks uzskata, ka nav pietiekami strādāts ar investoriem, un tas ir iemesls, kāpēc pirmajā izsoles kārtā neviens uzņēmējs nepieteicās.

“Zinot citu pilsētu pieredzi, kur investori rindā stāv, gatavi ieguldīt, būvēt, tas rada satraukumu. Domes attiecīgie darbinieki un mērs nebija iepriekš strādājis, lai informētu iespējamos investorus par iespēju pilsētā strādāt. Varbūt nolikumā ir zemūdens akmeņi, kas atbaida investorus, kaut vai rodas jautājums, ka izveidosim 95 darba vietas”, norāda domes deputāts Jāzeps Korsaks.

Nākamā izsole notiks apmēram pēc mēneša.

KONTEKSTS:

Kompleksu Rēzeknē sāka būvēt pagājušajā gadā, un tas izmaksā gandrīz septiņus miljonus eiro. Tika norādīts, ka četrus hektārus lielajā teritorijā izbūvē ražošanas un biroju ēku, komunikācijas un stāvlaukumu, kā arī sakārto piebraucamos ceļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti