Dienas ziņas

Trešā tēvadēla ceļš

Dienas ziņas

Atjaunojot biotopu, nozāģē arī lielās priedes

Izsolē nonācis uzņēmums "Milda KM"

Izsolē nonācis augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums «Milda KM»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zem izsoles āmura oktobrī nonākušas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma “Milda KM” ražošanas iekārtas, nekustamais īpašums, kā arī preču zīmols. Parādsaistību dēļ ražotne darbību pārtrauca jau pērnā gada vasarā, taču tās īpašnieki turpināja meklēt uzņēmumam investorus. Šis process gan noslēdzās nesekmīgi, un šī gada jūnijā Vidzemes rajona tiesa pasludināja “Milda KM” maksātnespēju.

Dažādu konservu un ēdienu piedevu ražošana Kocēnos aizsākusies 80. gados, bet nosaukumu “Milda KM” ražotne ieguva 1995. gadā. Kopš tā laika vairākkārt modernizēta ražotne. Pēdējo reizi jaunas ražošanas iekārtas uzstādītas 2015. gadā. Tagad tas viss nonācis ūtrupē.

“Uz doto brīdi ir konceptuāls lēmums censties saglabāt šo kopumu kā tādu un pārdot ražotni kādam investoram, kurš būtu gatavs turpināt šo pašu sfēru un darboties ar šīs pašas produkcijas ražošanu,” stāsta “Milda KM” maksātnespējas administrators Jānis Pušpurs.

Interesi par uzņēmumu esot izrādījuši vairāki potenciālie investori, tai skaitā no ārvalstīm. Šobrīd ražošanas kompleksa un preču zīmola izsoles sākumcena noteikta 561 953 eiro. Savukārt prasību pret “Milda KM” pieteikuši vismaz 60 kreditori.

“Manā kā administratora ieskatā šī cena ir samērā pievilcīga, un cerams, ka uzrunās potenciālos investorus. Ja mēs atskatāmies nesenā pagātnē, tad 2014. gadā strādājošs uzņēmums bija novērtēts pa aptuveni 2,5 miljoniem. Ja uz doto brīdi ir mazliet virs pusmiljona, tad šī cena, protams, ņemot vērā, ka ir jāveic papildus investīcijas, ir samērā pievilcīga,” uzskata Pušpurs.

Kocēnu novada domes vadītājs Jānis Olmanis (Nacionālā apvienība) stāsta, ziņa par “Milda KM” maksātnespēju nākusi kā pārsteigums, jo pēdējos gados uzņēmums strādāja ne tikai Latvijas tirgū, bet meklējis eksporta iespējas, pat uz tālo Ķīnu un Japānu.

“Šis uzņēmums varbūt bija īpašniekiem par sarežģītu un par grūtu uzturams, jo tas sortiments, ko ražoja un meklēja noieta ceļus, bija ļoti plašs un varbūt mazam uzņēmumam tas bija pārāk plašs. Grūti pateikt tos galvenos iemeslus. Katrā ziņā visu laiku viņi meklēja un eksperimentēja, un ik pa brīdim nāca ar jaunām idejām,” stāsta Olmanis.

Pašvaldība sadarbībā ar “Milda KM” īstenojusi vairākus projektus. Uzņēmumā bija iespēja strādāt jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kā arī kopīgi piesaistīti Eiropas fondu līdzekļi.

“Balstoties uz “Mildas KM” ieguldījumiem, 2014. gadā mēs varējām uzklāt cieto segumu šeit pat blakus esošajai Ozolu ielai, gan arī palielināt jaudas pašvaldības attīrīšanas iekārtām,” norāda Kocēnu novada domes priekšsēdētāja vietniece Evija Nagle (Nacionālā apvienība).

“Milda KM” izsole noslēgsies 4. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti