Izsludināts konkurss uz «Augstsprieguma tīkla» padomes locekļu amatiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu ministrija (FM) izsludinājusi konkursu uz "Augstsprieguma tīkla" padomes locekļu amatiem, liecina paziņojums ministrijas mājaslapā.

Amata kandidātiem tiek prasīta nevainojama reputācija, augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība atbilstoši kompetences jomai.

Kandidāta darba pieredze jāatbilst vismaz vienai no norādītajām prasībām:

  • vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlams biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā;
  • vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā (departamenta direktora vietnieka vai augstākā amatā) institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu;
  • vismaz 10 gadu starptautiski atzīta pētniecības vai konsultāciju pieredze ar uzņēmuma darbību saistītā jomā vadošā akadēmiskā personāla amatā (asociētais profesors, profesors, vadošais pētnieks).

Pretendentiem nepieciešamas valsts valodas prasmes "C1" līmenī un angļu valodas prasmes - ne zemākas par "B2" līmeni.

Amata kandidātam būs nepieciešams iegūt pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai. Tāpat arī tiks vērtēts, vai pretendentam, stājoties amatā, nebūs interešu konflikta. 

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Kandidātiem, kas tiks virzīti trešajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs septiņu kalendāro dienu laikā iesniegt redzējumu (prezentācijas formā, līdz 10 minūtēm) par akciju sabiedrības "Augstsprieguma tīkls" darbību un attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu sabiedrības svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Pieteikties amatiem var līdz 25. oktobrim.

KONTEKSTS:

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šā gada martā mūžībā devies "Augstsprieguma tīkla" padomes priekšsēdētājs Vilnis Krēsliņš. Pēc viņa nāves kapitāldaļu turētājs izsludināja publisko konkursu uz vakanto amatu, taču tas noslēdzies bez rezultāta.

Septembrī TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka "Augstsprieguma tīkla" padomē premjeram Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība") aiz muguras tika iecelta finanšu ministra Jāņa Reira ("Jaunā Vienotība") padomniece Karina Ploka ("Jaunā Vienotība"), tomēr viņa uzrakstīja atlūgumu un amatu  "Augstsprieguma tīkla" atstāja.

"Augstsprieguma tīkla" padomē pašlaik darbojas Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un FM pārstāve Olga Bogdanova.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina energoapgādes drošumu, sniedz nepārtrauktu, kvalitatīvu un pieejamu energoapgādes pārvades pakalpojumu, kā arī īsteno valstij stratēģiski svarīgo energoapgādes aktīvu ilgtspējīgu pārvaldību un sekmē tās integrāciju Eiropas Savienības iekšējā energoresursu tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti