Izsludināti pirmie iepirkumi ceļu papildu remontdarbiem; uz Bauskas un Valmieras šosejām ierīkos ribjoslas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ir izsludināti pirmie 12 iepirkumi papildu ceļu remontdarbiem, kuri tiks veikti par aprīļa beigās piešķirtajiem 75 miljoniem eiro, informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Divos no iepirkumiem jau ir atvērti piedāvājumi un notiek vērtēšana. Būvuzņēmējiem ir nosūtīti arī pirmie uzaicinājumi iesniegt cenu piedāvājumus līgumiem vispārīgo vienošanos ietvaros, to rezultāti gaidāmi jūnija sākumā. Lielākais iepirkumu apjoms papildu ceļu remontdarbu objektiem tiks izsludināts jūnijā. Plānots, ka būvdarbi papildu objektos tiks uzsākti vasaras vidū un otrajā pusē. 

LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange norādīja, ka notiek intensīvs darbs - darbinieki strādā arī brīvdienās un ārpus darba laika, lai apgūtu papildu naudu, kas piešķirta, lai sildītu Latvijas ekonomiku Covid-19 krīzes laikā.

“Pirmajos atvērtajos iepirkumos piedāvātās būvdarbu cenas atbilst plānotajām izmaksām, sarunās ar nozari būvnieki ir apliecinājuši, ka ir pietiekamas jaudas, lai realizētu arī papildu būvdarbus,” norāda Lange. 

Par papildu piešķirtajiem līdzekļiem tiks realizēti arī satiksmes drošības projekti, tai skaitā plānots ierīkots akustiskās ribjoslas uz Bauskas šosejas posmā no Rīgas apvedceļa līdz Bauskai, izņemot apdzīvotās vietas, kā arī uz Valmieras šosejas posmā no Raganas līdz Valmierai. Tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkums arī šiem darbiem. 

KONTEKSTS:

Papildu 75 miljoni eiro, kurus valdība 28. aprīlī lēma novirzīt valsts autoceļu sakārtošanai, tiks ieguldīti valsts galveno un reģionālo autoceļu seguma sakārtošanā, kā arī vairākos satiksmes drošības projektos. Par šiem līdzekļiem būvdarbi plānoti 71 valsts ceļu objektā, kā arī atsevišķos satiksmes drošības uzlabošanas projektos. Tiks sakārtoti kopumā 583 kilometri valsts autoceļu un astoņi tilti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti