Izsludināti konkursi uz «Rīgas namu pārvaldnieka» un «Rīgas ūdens» padomes locekļu amatiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izsludināti konkursi uz "Rīgas namu pārvaldnieka" un "Rīgas ūdens" padomes locekļu amatiem, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks Guntis Kārkliņš.

Katrā kapitālsabiedrības padomē darbosies trīs padomes locekļi. Kandidāti uz amatiem var pieteikties līdz 8. jūnijam.

Kandidātiem ir jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajām minimālajām prasībām un jāapliecina, ka nepastāv amata ieņemšanas ierobežojumi. Papildus kapitāla daļu turētājs ir noteicis, ka pretendentam ir jābūt sekojošām kompetencēm, lai pildītu padomes locekļa pienākumus:

  • orientācija uz attīstību,
  • stratēģiskais redzējums,
  • plānošana un organizēšana,
  • lēmumu pieņemšana un atbildība.

Ņemot vērā, ka padomēs darbosies trīs locekļi, katram padomes loceklim ir noteiktas specifiskas profesionālās pieredzes prasības.

Katrā padomē tiek meklēts kandidāts ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā, kuram pēdējo 10 gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze finanšu vadības jautājumos, investīciju piesaistē, risku pārvaldībā, iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita jautājumos. Izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar kapitālsabiedrības darbības jomu.

Darbam padomēs tiek arī meklēti kandidāti ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā, kuram pēdējo 10 gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze biznesa stratēģiju izstrādē vai ieviešanā, pieredze nozīmīgu pārmaiņu vadībā, pierādāma pieredze korporatīvās pārvaldības jautājumos. Vēlama pieredze nozīmīgu strukturālu reorganizāciju plānošanā un/vai īstenošanā, kā arī izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar kapitālsabiedrības darbības jomu.

Tāpat katra uzņēmuma padomē darbosies viens padomes loceklis, kura specifiskā profesionālā pieredze atbilst uzņēmuma darbības profilam.

"Rīgas namu pārvaldnieka" padomes locekļa amata kandidātam pēdējo 10 gadu laikā ir jābūt vismaz triju gadu darba pieredzei nekustamo īpašumu pārvaldīšanā un apsaimniekošanā, izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām, pēdējo 10 gadu laikā vismaz triju gadu darba pieredzei uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā.

"Rīgas ūdenim" tiek meklēts padomes loceklis, kuram pēdējo 10 gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze ūdenssaimniecības vai citu komunālo pakalpojumu nodrošināšanas jomā, izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām, pēdējo 10 gadu laikā vismaz triju gadu darba pieredze uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam, "Rīgas namu pārvaldniekā" un "Rīgas ūdenī" uzņēmumos ir jāizveido padomes.

Nominācijas komisijā darbosies Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevics, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Latvijā Andris Grafs. Komisiju vadīs pilsētas izpilddirektore Iveta Zalpētere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti