Izsludina tehniskā būvprojekta iepirkumu nākamajiem diviem «Rail Baltica» posmiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Baltijas valstu kopuzņēmums AS "RB Rail" izsludinājis būvprojektēšanas un autoruzraudzības pakalpojumu iepirkumu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases diviem posmiem Latvijā – no Vangažiem līdz Igaunijas robežai un no Misas līdz Lietuvas robežai, informē uzņēmumā "RB Rail".

Iepirkuma pirmais posms no Vangažiem līdz Latvijas–Igaunijas valsts robežai ir 94 kilometrus  (km) garš. Saskaņā ar sākotnējo detalizēto tehnisko izpēti šajā posmā iecerēti vairāki infrastruktūras objekti:

  • 36 ceļa pārvadi,
  • 13 tilti,
  • 3 dzelzceļa pārvadi,
  • 3 dzīvnieku pārejas,
  • 119 caurtekas,
  • Salacgrīvas, Skultes un Ādažu reģionālo staciju konceptuāls projekts.

Otrais posms no Misas līdz Latvijas–Lietuvas valsts robežai ir 45 km garš. Saskaņā ar sākotnējo detalizēto tehnisko izpēti šajā posmā iecerēti vairāki infrastruktūras objekti:

  • 16 ceļu pārvadi,
  • 4 tilti,
  • 4 dzelzceļa pārvadi,
  • 1 dzīvnieku pāreja,
  • 54 caurtekas,
  • Bauskas un Iecavas reģionālo staciju konceptuāls projekts.

Iepirkums ir kopīgi izsludināts abiem posmiem, bet līgums tiks slēgts par katru posmu atsevišķi un paredzēs būvprojekta izstrādi dzelzceļa trases zemes klātnes, sliežu ceļa un saistīto inženierbūvju izbūvei 24 mēnešu jeb divu gadu laikā, kā arī autoruzraudzības pakalpojumu sniegšanu 60 mēnešu jeb piecu gadu garumā būvniecības darbu laikā.

"Izsludinot kārtējo pamattrases būvprojektēšanas iepirkumu, "Rail Baltica" projekts neatlaidīgi tuvojas būvniecības darbu uzsākšanai.

Šobrīd visi galvenie "Rail Baltica" elementi Latvijā – divi pamattrases posmi Rīgā; "Rail Baltic pieturas Centrālajā stacijā un starptautiskajā lidostā "Rīga" – ir sasnieguši projektēšanas stadiju,"

sacīja "RB Rail" izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Timo Rīhimeki. "Līdz šim "Rail Baltica" projektēšanas iepirkumos sekmīgi piedalās starptautiski projektēšanas uzņēmumi no Beļģijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un Baltijas valstīm. Aicinu ārvalstu un vietējos projektētājus turpināt pieteikties arī šajā iepirkumā un līdzdarboties vienā no Eiropas nozīmīgākajiem dzelzceļa projektiem."

Iepirkuma norise paredzēta divās kārtās, kas ietvers pretendentu kvalifikāciju un sarunu posmus. Pirmās kārtas laikā potenciālie dalībnieki tiek lūgti iesniegt pieteikumus, lai pārbaudītu viņu kvalifikāciju. Pilnīga tehniskā informācija tiks izsniegta dalībniekiem, kas būs kvalificējušies iepirkuma otrajai kārtai. Tam sekos sākotnējo piedāvājumu iesniegšana, iespējams pārrunu posms un galīgo piedāvājumu iesniegšana.

Pirmās kārtas pieteikumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 5. augusts.

KONTEKSTS:

Pagājušajā nedēļā parakstīti Latvijā pirmie līgumi par dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" trases posmu projektēšanu. Tā sāksies "Rail Baltica" pamattrasē Latvijā – centrālajā posmā caur Rīgu, kā arī posmā Vangaži–Salaspils–Misa, kopumā 123 km garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti