Izsludina pirmo konkursu par «Rail Baltica» Latvijas līnijas būvprojektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ izsludināts pirmais būvprojekta iepirkums dzelzceļa līnijas izveidei Latvijā posmos Upeslejas – Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija, Torņkalns – Imanta, lidosta “Rīga” – Misas upe ar kopējo garumu 57 kilometri, informēja uzņēmums “RB Rail”

Latvijas Satiksmes ministrijas interesēs Baltijas valstu kopuzņēmums “RB Rail”  izsludinājusi konkursu “Būvprojektēšanas darbi un autoruzraudzība centrālajam sliežu ceļa posmam caur Rīgu”. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš iepirkumam ir 2018. gada 28. februāris.

“RB Rail AS” 

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu “Rail Baltica” projektu.  Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketings.  

2018. gadā Latvijā projekta fokusā būs projektēšanas darbi vairākiem objektiem vienlaikus – “Rail Baltica” stacijā starptautiskajā lidostā “Rīga”, Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kā arī “Rail Baltica” trases projektēšana valsts centrālajā daļā, norādīja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Izsludinātie konkursi ir tikai neliela daļa no gaidāmajiem būvprojektēšanas iepirkumiem, kas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā notiks līdz 2022. gadam, skaidroja “RB RAIL” vecākais inženieris Žans Marks Bedmārs.

Iepirkums tiek organizēts divās kārtās:
1) kandidātu atlase piedāvājumu iesniegšanai konkursa otrajai kārtai;  
2) aicināto kandidātu piedāvājumu izvērtēšana un līgumslēgšanas tiesību piešķiršana.

Šī iepirkuma mērķis ir projektēšanas un projektēšanas uzraudzības pakalpojumu nodrošināšana dzelzceļa līnijas posmā caur Rīgu.

Decembra beigās jau izsludināti pirmie dzelzceļu līnijas būvprojektu iepirkumi Igaunijā (no Pērnavas līdz Raplai) un Lietuvā (no Kauņas līdz Ramīgalai). Priekšlikumu iesniegšanas termiņš abiem iepirkumiem ir pagarināts līdz 2018. gada 21. februārim. 

Iecerēts, ka Eiropas platuma sliežu dzelzceļa projekts “Rail Baltica” savienos Tallinu ar Varšavu.

"Rail Baltica" dzelzceļa līnijas apstiprinātā trase šķērsos Latvijas teritoriju 263 kilometru garumā un stiepsies cauri Latvijai, skarot Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Olaines, Mārupes, Bauskas novadu un Rīgas pilsētas pašvaldības teritoriju.

"Rail Baltica" ir dzelzceļa transporta projekts, kura mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā, un tas šobrīd aptver četras Eiropas Savienības valstis – Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, vairāk nekā 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 mm) dzelzceļa līniju ar maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti