Izsludina konkursu «Rail Baltica» elektrifikācijas iepirkuma stratēģijas izstrādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Baltijas valstu kopuzņēmums AS “RB Rail” izsludinājis atklātu konkursu “"Rail Baltica" enerģijas apgādes apakšsistēmas iepirkuma un ieviešanas stratēģija”, informēja uzņēmumā.

Lai veicinātu dzelzceļa savienojamību, savietojamību un izmaksu efektivitāti visā tā garumā, Baltijas valstis uzticējušas kopuzņēmumam izstrādāt nozīmīgu dzelzceļa infrastruktūras elementu – enerģijas apgādes apakšsistēmu – konsolidētā veidā visam “Rail Baltica” projektam Baltijas valstīs.

Šajā pētījumā plānots radīt vienotu elektrifikācijas risinājumu “Rail Baltica” dzelzceļa līnijai visā tās garumā.

Iepirkuma mērķis ir pētījums, kas nosaka iepirkuma, ieviešanas stratēģiju un vienota risinājuma izveidi enerģijas apgādes apakšsistēmas ieviešanai “Rail Baltica” globālā projekta ietvaros, veicot tehnisko priekšizpēti un detalizētu tirgus un piegādātāju izvērtējumu, ar uzsvaru uz optimālas savietojamības nodrošināšanu un mēroga ekonomijas sekmēšanu, ko radīs konsolidēts iepirkums.

Ieinteresētie piegādātāji aicināti iesniegt savus priekšlikumus līdz 2018.gada 4.jūlijam, izmantojot Elektronisko iepirkumu sistēmu

Saskaņā ar “Rail Baltica” projekta finansēšanas un izpildes modeli kopuzņēmums AS “RB Rail” iepērk enerģijas apgādes apakšsistēmu visa globālā projekta vajadzībām, izmantojot konsolidēto iepirkumu modeli.

KONTEKSTS:

Latvija, Lietuva un Igaunija sagaida, ka “Rail Baltica” dzelzceļa līnija būs atklāta satiksmei 2026. gadā. Iecerēts, ka Eiropas platuma sliežu dzelzceļa projekts “Rail Baltica” savienos Tallinu ar Varšavu.

"Rail Baltica" dzelzceļa līnijas apstiprinātā trase šķērsos Latvijas teritoriju 263 kilometru garumā un stiepsies cauri Latvijai, skarot Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Olaines, Mārupes, Bauskas novadu un Rīgas pilsētas pašvaldības teritoriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti