Izskan mudinājumi Latvijā ieviest paplašinātu iepakojuma depozītsisēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības komisija šodien pabeigusi darbu pie Iepakojuma likuma grozījumu sagatavošanas otrajam lasījumam. Likums paredz Latvijā izveidot dzērienu iepakojuma depozītsistēmu. Par tās izveidi Latvijā tiek diskutēts jau teju divdesmit gadus.

Patlaban Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kur vēl nav ieviesta pat dzērienu iepakojuma depozītsistēma. Tomēr jau tagad izskan priekšlikumi, gatavojot likuma grozījumus galīgajam lasījumam, to papildināt ar normām, kas paredzētu paplašinātas depozīta sistēmas ieviešanu.

Izskan mudinājumi Latvijā ieviest paplašinātu iepakojuma depozītsisēmu
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere šo piedāvājumu vērtē piesardzīgi.

"Mūsuprāt, sākumā [attīstām] dzērienu iepakojuma [sistēmu] un [tad] tālāk attīstām un vērtējam šo iespējamo paplašināto depozītu jau minētajiem iepakojuma veidiem, ja tas ir izstrādāts un ir skaidri saprotams, kāda šī sistēma ir jāveido. Lai viņu paplašinātu, papildus vajadzīgas analīzes un izvērtējums, kā to visu attīstīt. Likumā šobrīd nav noteiktu dzērienu veidu un iepakojuma viedu, uz ko attiecas depozīts. Tā kā šie jautājumi ir atzīstami arī tālākajā procesa gaitā," teica Vesere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti