Izplatītākie pārkāpumi autobusos un vilcienos saistīti ar biļešu tirdzniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šā gada pirmajā pusgadā valsts SIA "Autotransporta direkcija" veica 1156 pārbaudes autobusos un vilcienos, kas ir par 90% vairāk, salīdzinot ar analogu periodu pērn. Pārkāpumi konstatēti 5,5% gadījumu. Izplatītākie ir biļešu tirdzniecības pārkāpumi, un visbiežāk tie konstatēti Pierīgas maršrutos, informēja direkcijā.

Papildus reģionālajiem pārvadātājiem šogad tika veiktas novērošanas kontroles arī Rīgas mikroautobusos. Līgumsods pārvadātājiem tika piemērots par 41 pārkāpumu. Izplatītākie pārkāpumi joprojām ir saistīti ar biļešu tirdzniecību – pasažierim netiek izsniegta biļete; pasažierim, kurš samaksājis par braucienu, tiek izsniegta nulles vērtības biļete; pasažierim tiek izsniegta tāda biļete, kurā norādītā informācija nav korekta, piemēram, ir samaksāts par braucienu līdz vienai pieturai, bet biļetē parādās cita pieturvieta; biļete tiek izsniegta tikai īsu brīdi pirms kontroles iekāpšanas. Reģionālie maršruti, kuros šā gada pirmajā pusgadā konstatēti visbiežākie biļešu tirdzniecības pārkāpumi, atrodas Pierīgā, piemēram, maršruts Rīga–Jūrmala, Rīga–Baldone, Rīga–Upeslejas un Rīga–Olaine, informē direkcija.

Šā gada pirmajā pusgadā īstenotas divu veidu pārbaudes – biļešu un to pārvadājumu veikšanai nepieciešamo dokumentu pārbaude kuriem jābūt līdzi autobusā brauciena laikā, kā arī novērošanas braucieni, kuros tiek skaitīti pasažieri un pārbaudīts, vai autobusa vadītājs ievēro noteikumus, piemēram, neizmanto mobilo tālruni braukšanas laikā, ievēro kustības sarakstu. Šogad novērošanas braucieni tika veikti ne tikai reģionālajā sabiedriskajā transportā, bet arī Rīgas pilsētas mikroautobusos, lai pārliecinātos, vai nulles vērtības biļetes tiešām tiek izsniegtas tikai pasažieriem, kuri ir tiesīgi tās saņemt. Direkcija uzsver, ka tādējādi kontroles apjoms šogad, salīdzinot ar 2018. gada pirmo pusgadu, palielinājies par 90%.

Autotransporta direkcija kontroles pasākumus turpina palielināt katru gadu, un plānots, ka šī gada otrajā pusgadā kontrole tiks pastiprināta vēl vairāk.

Ņemot vērā, ka ikviena maršruta un reisa pieprasījums tiek vērtēts pēc izsniegto biļešu skaita, Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ņemt biļetes par braucienu sabiedriskajā transportā! Tāpat pasažieri tiek aicināti rūpīgi pārbaudīt izsniegtajā biļetē norādīto informāciju par gala pieturvietu. Ja tiek konstatēti gadījumi, kad autovadītājs nav rīkojies godprātīgi attiecībā uz biļešu izsniegšanu, direkcija aicina sniegt informāciju, zvanot jebkurā diennakts laikā kontrolieriem pa tālruni 27776621 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti